jump to navigation

Beslut i idrottsnämnden – konstgräs på Johannes BP 15 april 2008

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags: , , , ,
trackback

dagens möte i Stockholms stads idrottsnämnd fattades beslut om att upprusta Johannes bollplan med konstgräs, ny belysning och nya stängsel. Dessutom renoveras rakbanorna för friidrott. Detta kommer att vara ett viktigt lyft för idrottsföreningarna i Vasastan och resten av innerstan där bristen på fotbollsplaner varit stor. Arbetet kommer att inledas i vinter och bli klart under början av 2009.

Stockholms stad har satsat mycket på konstgräsplaner de senaste åren och med beslutet om Johannes bollplan så har det totalt blivit 40 planer runt om i staden. Satsningen har inte bara varit bra för fotbollen i allmänhet, utan har också givit en mycket tydlig jämställdhetseffekt. Mellan 2001 och 2006 ökade antalet fotbollsspelande barn och ungdomar i Stockholm med 2500. Av dessa var hela 1750 flickor. Den allmänna bedömningen är att detta till stor del beror på det ökade utbudet av konstrgräsplaner.

Erik

Kommentarer»

1. Johan Sandström - 19 april 2008

Det är tråkigt att jämnställdhet bara har fokus på genus inom sport. Vi som skatar känner oss jämt nedtryckta och ojämlikt behandlade av orättvisan att alla pengar går till dom ”heliga” sporterna Fotboll och hockey medans vi snällt får stå och vänta med mössan i hand på att som ni säger ” – Det tar tid och ni måste vara tålmodiga”.

Det är dags att ni vaknar till i stadshuset och försöker få till en jämnställdhet mellan olika sporter ochså. Den rättmätiga delen av ”våra” pengar som år efter år har slussats via samma gamla kanaler. Hur ska vi ha minsta chans att få del av kakan när RF till och med har kurser i hur man lobbar för pengar :
http://www.rf.se/ImageVault/Images/id_175/scope_128/ImageVaultHandler.aspx

Vi blir inte insläppta där pga dom höga antagningskraven.
R.F. borde hjälpa nya sporter att utvecklas, inte som nu, stjälpa och hindra med högt satta antagningskrav. Grymt ojämlikt och protektionistiskt.

Vi jobbar ideelt och inte som ett företag (som flera större etablerade föreningar är idag) och har ingen chans när vi börjar titta bakom kulisserna hur det går till med lobbying. Två jättearenor ska byggas i stockholm och du säger att det inte ska kosta innevånarna 1 krona,,,ändå står det i budgeten att ni ska låna upp 700 miljoner på stockholms stads hemsida när ni presenterar projektet vid globen.
Dom 30 mille som Highvalley ska kosta är väl satsade pengar som lär husera minst lika stora evenemang till det priset.

Näe, det är dags för er att också jobba för jämlikhet MELLAN olika sporter.

P.S. Vi har en kvinnlig ordförande i Stockholm subsurfers så vi föregår med gott exempel till skillnad mot dom ”heliga” sporterna d.s.

Svenska Fotbollförbundet
Ordförande: Lars-Åke Lagrell (sedan 1991)
Vice ordförande: Björn Ahlberg (1:e)

Svenska Ishockeyförbundets Styrelse
Christer Englund, Ordförande
Arne Jonsson, 1:e vice ordförande

Smaka på den Madde


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: