jump to navigation

Fri Scen Stockholms stadsteater 13 juni 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags: , , ,
trackback

I höst så tar Stockholms fria teatergrupper plats på Stadsteatern då en helt ny form av samarbete under namnet Fri scen Stockholms stadsteater påbörjas, vilket DN skriver om idag (tyvärr ej på nätet).

I stadens budget gav vi Stadsteatern i uppdrag att erbjuda det fria scenkonstlivet i Stockholm att gästspela på scenen Bryggan i Kulturhuset, vilket vi tidigare skrivit om på bloggen. Syftet med detta är att erbjuda en plats och skapa ett skyltfönster för de oetablerade grupperna att sätta upp sina produktioner. Totalt handlar det om en subvention på 4 170 000 per år för de oetablerade grupperna.

Nu är det klart att den allra första premiären blir Teater Fryshusets Medans vi faller den 29 augusti – en sann berättelse om ett ungt par på samhällets botten av Sebbe Staksets. Totalt sex olika frigrupper medverkar med föreställningar på Bryggan under hösten och förhoppningen är att scenen ska göra det lättare stockholmarna att upptäcka en annan del av Stockholms vitala teaterliv.

Madeleine

Kommentarer»

1. Ros för Stadsteaterns nya satsning « Från huvudstad till världsstad - 11 september 2012

[…] för Stockholms oetablerade fria teatergrupper initierades i årets budget då Stadsteatern gavs i uppdrag att erbjuda det fria scenkonstlivet möjligheten att gästspela på scenen Bryggan. Syftet med […]


Lämna en kommentar