jump to navigation

Ros för Stadsteaterns nya satsning 11 september 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

DN:s teaterkritiker Ingegärd Waaranperä skriver uppskattande om pjäsen Medans vi faller som nyss hade premiär på Stockholms stadsteaters senast satsning Fri scen: ”Ny publik fyller salongen. På scenen står ny, ung, uppstickande teater. Benny Fredrikssons joker kan vara ett ess.”

Roligt att Waaranperä uppskattar initiativet och ger pjäsen fin kritik, särskilt roligt att hon uppmärksammar att satsningen attraherar nya besöksgrupper. Satsningen på att Bryggan ska öppnas upp för Stockholms oetablerade fria teatergrupper initierades i årets budget då Stadsteatern gavs i uppdrag att erbjuda det fria scenkonstlivet möjligheten att gästspela på scenen Bryggan. Syftet med initiativet är dels att skapa ett skyltfönster för Stockholms oetablerade grupper men också att tillgängligöra den teaterkonst som finns utanför de etablerade teatrarna. Totalt uppgår subventionen på 4 170 000 kronor per år.

Medans vi faller är den första pjäsen i satsningen. Under hösten gästas scenen av Teater Komet med Över gränsen, Dotterbolaget med Strindbergs Den starkare, Ful Stage med Here/Här, KEL med KELs anatomiska teater och Lumor med Hon finns inte med på fotografiet och Mellanhavandet.

/Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: