jump to navigation

Samråd för stödsystem 23 juni 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
trackback

Ett nytt system för stöd till det fria kulturlivet håller på att tas fram i enlighet med det uppdrag som formulerades i stadens budget, som jag har skrivit om tidigare på bloggen.

Kulturförvaltningen har haft en öppen process under hela våren och bjöd tidigt in kulturaktörer och föreningar att komma med synpunkter och idéer redan i ett tidigt skede i processen. Trots den öppna processen har det framkommit en önskan om ytterligare beredningstid som ett genomgående önskemål. Jag har därför gett förvaltningen i uppdrag att föreslå en tidplan som möjliggör ett samrådsförfarande.

Ändringen innebär att beslut tas först i november – med den följden att den första utbetalningen enligt det nya systemet kan göras först den 1 januari 2013. Det innebär att det gamla systemet gäller även för 2012 och att ett nytt system alltså förväntas starta 2013. Då vi är måna om att alla ska känna sig delaktiga och att det nya systemet ska bli så bra som möjligt har vi därför beslutat att genomföra ett samrådsförfarande under hösten. Det innebär att fler kan tycka till om förslaget vars syfte är att ge ännu mera kultur till stockholmarna.

DN skriver om detta idag.
Läs gärna min kollega Rasmus Jonlunds  tankar.

Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: