jump to navigation

Framtidens kultur satsar 3 miljoner på Stockholmskultur 17 december 2009

Posted by annaws in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

Pressmeddelande, 2009-12-17

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och idrottsborgarråd

FRAMTIDENS KULTUR SATSAR 3 MILJONER PÅ STOCKHOLMSKULTUR

– Det är nu klart att Stiftelsen framtidens kultur går in med 3 mkr till Fonden för innovativ kultur. Satsningen innebär ett glädjande steg framåt för den nyskapande konsten i Stockholm.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) med anledning av att Stiftelsen framtidens kultur beslutat att bidra med 3 miljoner till Stockholms stads fond för innovativ kultur.

– Stiftelsen vill aktivt bidra till en friare bidragsgivning på kulturområdet. Detta är en av flera sådana satsningar, säger Jonas Anderson, VD för Stiftelsen framtidens kultur.

– Fonden för innovativ kultur, tillsammans med de andra delarna av stadens växtpengar till kulturen, har skapat en helt ny kulturfinansiering. Fonden kommer nu att kunna sprida ytterligare växtnäring till Stockholmskulturen, avslutar Madeleine Sjöstedt (FP).

Fakta:

Fonden för innovativ kultur har under 2009 haft 1 mkr i potten. Stadshusalliansen höjer nästa år anslaget till 1,5 mkr. Stiftelsen framtidens kulturs satsning innebär 1,5 mkr per år i två år.

Fonden för innovativ kultur har under detta år bidragit till många spännande kulturprojekt. Framtidens kulturs bidrag och Stockholms stads höjning av anslaget gör att fonden nu har 3 mkr per år till sitt förfogande de kommande två åren.

Fonden för innovativ kultur är en del av Stockholms stads växtpengar, som utöver fonden innefattar en kulturbonus, Kulturdirekt – ett samarbete med det fria kulturlivet om marknadsföring och biljettförsäljning, delfinansiering av EU-stöd och internationella kulturutbyten, skäligt betalt till konstnärer genom att staden följer KRO:s avtal med staten, samt livecheckar.

Kommentarer»

1. Kulturbonus ökar tillgängligheten « Från huvudstad till världsstad - 26 januari 2010

[…] Incitamentsstrukturen består bl a av kulturbonusen, stöd till marknadsföring av det fria kulturlivet genom Kulturdirekt, de s k livecheckarna som hjälper musikerna få betalt samt fonden för Innovativ kultur för att gynna nyskapande och samverkan med näringslivet. Se här, här, här, här och här. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: