jump to navigation

Beslut i idrottsnämnden 14 mars 2008

Posted by Peter Ahlström in Okategoriserade.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

Idrottsnämndens sammanträde i tisdags hade en späckad dagordning. Här är besluten i sammandrag.

Stockholms Tennishall flyttas från Kristineberg till Stadshagen. I ett särskilt uttalande skrev majoriteten att det är viktigt att lösa frågan om ersättningsyta för den konstgräsplan som försvinner för att projektet ska kunna påbörjas.

Svar på remiss om en ny detaljplan för Kärrtorps IP som ska göra det möjligt att utöka idrottsområdet. Det hade idrottsnämnden naturligtvis ingenting emot.

Det beslutades om en stor satsning på simkunnighet. Vi vill att den till stor del genomförs av föreningslivet. Då kan vi utnyttja deras stora kunskaper på området. Hela 4,4 mkr finns för att förbättra stockholmarnas simkunnighet.

I ett unikt OPS-projekt kommer fastighetsbolaget Kungsleden att bygga två fullstora idrottshallar som Alvik Basket kommer att driva. Stockholms stad blir hyresgäst och tider kan bokas av både skolor och andra föreningar. Ett mycket lovvärt initiativ av Alvik Basket. Vi vet att de har jobbat hårt för att genomföra det här. Det som känns extra bra ur ett politiskt perspektiv är dels att vi stärker en förenings möjligheter att stå på egna ben, dels att vi öppnar upp för andra lösningar på anläggningssidan än bara den rent kommunala. Kan detta inspirera andra föreningar vore det mycket välkommet.

Stockholms Stadion behöver rustas upp. Det ska anläggas planvärme och plantäckning, ny videoskärm, renovering av läktartak och tegelarbeten. Det kommer att kosta 70 mkr.

Vanadisbaadet är mycket nedgånget. Därför har Madeleine och Kristina Axén Olin presenterat en idéskiss för hur ett nytt idrotts- och motionsområde skulle kunna se ut. Det ska bla innehålla en fullstor idrottshall. Förvaltningen fick uppdraget att ta fram ett inriktningsbeslut för att kunna fortsätta arbetet. Det innebär också att badet inte kommer att vara öppet denna sommar.

Hacksjö skjutbana ska förstärkas för att även förtsättningsvis kunna vara en av de regionala anläggningarna för sportskytte. Banan ligger i Botkyrka men Stockholm är med och finansierar en stor del av den.

Ett genomförandebeslut om ny ispist och konstgräs på Östermalms IP fattades. Det innebär startskottet på det faktiska arbetet sedan planerna presenterades.

Ett antal hårt slitna skolidrottshallar ska rustas för totalt 24 mkr. Det är etapp 2 för att kunna erbjuda stadens skolor ändamålsenliga och fräscha gymnastiklokaler.

Ett nytt stall ska byggas på Enskede Ridanläggning. Vår satsning på ridsporten fortsätter enligt plan.

Hammarby Speedway ska få ekonomisk hjälp med att bygga om och till Gladökvarns motorbana för sin ungdomsverksamhet. Det innebär att banan återigen kan användas för att möta efterfrågan från motorintresserade ungdomar, vilket känns mycket bra.

Läs alla handlingar här.

Peter

Kommentarer»

1. Ann-Sofie Backman - 8 maj 2008

En namninsamling är skapad för en sim anläggning i anslutning till Nya Karolinska sjukhuset. Även om Vanadisbadet rustas upp är detta läge så mycket bättre att ha ytterligare en sim och motionsanläggning vid. Norrmalm kommer när Norra station är byggt tangera 80 000 boende och få ytterligare 10-30 000 arbetstagare i området. Detta tillfälle återkommer ej och just en simanläggning kan med fördel placeras under jord och gärna i närheten av tunnelbanan. Sök på simhall på http://www.namninsamling.se och se namninsamlingen som på kort tid samlat 130 namn.

2. Ann-Sofie Backman - 24 maj 2008

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1652

är webadressen direkt till namninsamlingen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: