jump to navigation

Sommar i Stockholm – DN-galan på väg mot Diamond legue 4 augusti 2009

Posted by Erik in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

I fredags var jag på DN-gala på Stadion, och även om de flesta svenska stjärnorna var skadade och vädret hela tiden blev sämre, var stämningen mycket hög. Att Jesper Fritz skrällvann stavhoppet var en av de viktigaste orsakerna, tillsammans med Tyson Gays explosion på 100 meter

Årets tävlingar var också genrepet inför DN-galans uppgraderingen till deltävling i Diamond legue den 6 augusti nästa år.

Förhoppningsvis är det bara ytterligare ett steg på vägen mot att Sverige ska bli en än bättre och mer frekvent värd av stora internationella idrottsevenemang. Sveriges och Norges fotbollsförbund har ju till exempel lämnat in en ansökan till UEFA om att tillsammans arrangera Fotbolls-EM 2016.

Men för att ambitionen om fler internationella evenemang ska lyckas, måste statens stöd vara starkt. I juli lämnade regeringen därför en proposition om främjande av internationella idrottsevenemang som bland annat innehåller skapandet av ett nationellt kompetenscentrum. Utöver behovet kompetens kommer det alltid vara nödvändigt med ett starkt statligt ekonomiskt engagemang för att Sverige ska kunna stå värd för de riktigt stora evenemangen.

Erik

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: