jump to navigation

Kulturnatt i Stockholm 2010 16 december 2009

Posted by annaws in Kultur för fler.
Tags:
trackback

Natten den 24 april slår institutioner och fria grupper i Stockholm upp portarna. Då hålls stadens första kulturnatt. Mellan 18 och 00 denna kväll ska stockholmarna kunna besöka Kulturhuset, Operan, Bonniers Konsthall, Orionteatern och en rad andra kulturplatser i staden. Hittills har ett drygt 50-tal teatrar, gallerier, museer och andra kulturaktörer anslutit sig till Kulturnatten, men förhoppningsvis blir det många fler. Natten är öppen för alla.

Kulturnatten är ett samarbete mellan Stockholms stad, statliga institutioner och olika delar av det fria kulturlivet. Den som vill ge sig ut i natten kommer att kunna skaffa sig ett kulturkort till en billig penning. Kortet ska fungera som en inträdesbiljett till all kulturverksamhet under kvällen. Intäkterna från de sålda kulturkorten kommer att fördelas mellan de deltagande aktörerna. Staden står för den samlade marknadsföringen.

Precis som Kulturfestivalen, är Kulturnatten ett sätt att göra kulturen ännu mer tillgänglig för stockholmarna. Den som promenerar i staden den 24 april ska inte kunna undgå att märka kulturnatten. Och stadens kulturliv får en chans att visa upp sig på ett nytt sätt. Förhoppningsvis skapas nya möten mellan kultur och stockholmare den här natten.

Madeleine

Radio Stockholm, DN

Kommentarer»

1. Bosse - 16 december 2009

Efter Kulturskymningen: Kulturnatt!

2. Gunhild - 16 december 2009

Hej Madeleine!

Snälla, markera omgående mot idiotiska uttalanden i arenafrågan i dagens DN.

Berätta också här på bloggen om hur du jobbar i frågan och de senaste stegen du tagit.

Tack!

Mvh


Lämna en kommentar