jump to navigation

Stockholms stads första försök med öppen källkod 22 september 2009

Posted by Madeleine Sjöstedt in Internet och kulturen.
Tags: ,
trackback

Nu fungerar den första applikation på stockholm.se som har öppen källkod. Programmet används i den tjänst som gör det möjligt för stockholmarna att boka tid för borgerlig vigsel i Stadshuset.

Vår förhoppning är att andra kommuner eller organisationer eller vem det nu kan vara som behöver ett sådant program, ska använda det och bidra till att utveckla det ytterligare.

Initiativet till detta är ett resultat av den kommunala internetpolitik som folkpartiet håller på att ta fram. Detta är ett nytt politiskt område för oss och vi behöver hjälp i arbetet med att utveckla den. Därför har vi bjudit in alla som vill vara med att utforma politiken att göra det på en wiki och på vår utvecklingsblogg.

Programmet heter Parvis, och finns publicerat här. Läs mer på Robert Folkessons blogg.

Madeleine

Kommentarer»

1. Erik - 28 september 2009

Om man vill läsa mer om e-tjänsterna kan man göra det i finansborgarråd Sten Nordins nyhetsbrev:
http://www.moderaterna.net/sten/veckodagbok-vecka-37-2009/

2. Stockholm inför creative commons – en del av ett tillgänglighetspaket « Från huvudstad till världsstad - 19 november 2009

[…] ska tillämpas med den nya informationstekniken. Stockholms stad har infört en första applikation i öppen källkod och kulturnämnden har fattat beslut om att lägga upp tillgänglighetsguiden i […]


Lämna en kommentar