jump to navigation

Ny supporterkultur

De senaste åren har fotbollen i Stockholm drabbats av alldeles för mycket våld och oroligheter kring matcherna. Det finns många orsaker till detta, och mycket arbeta att göra. För att stadens arbete ska samordnas bättre kommer idrottsförvaltningen att ta över ansvaret för samordningen mellan alla olika aktörer: staden, polisen, kranskommunerna, klubbarna mm.

Idag skriver jag på Newsmill om stadens nya satsning på att bidra till en ny supporterkultur, och förstärka arbetet mot det idrottsanknutna våldet (se även DN). Det finns även en hel del här på bloggen.

Men det finns mycket kunskap och erfarenheter bland Stockholms fotbollsälskare också som vi vill ta med i arbetet. Jag hoppas därför att du vill bidra med såväl kunskaper som förslag till åtgärder. Lägg en kommentar, länka till en artikel eller kritisera konstruktivt det som staden redan har planerat.

Stadens plan för arbetet finns här: Bekämpa våldet och främja en ny supporterkultur kring idrotten

Madeleine

Kommentarer»

1. Bidra till arbetet med en ny supporterkultur « Från huvudstad till världsstad - 14 december 2009

[…] Ny supporterkultur […]

2. Ett delvis bra delbetänkande av Björn Eriksson « Från huvudstad till världsstad - 11 april 2012

[…] tidigare bloggposter om huliganism: Samlad strategi mot fotbollsvåld Ny supporterkultur Bidra till arbetet med en ny supporterkultur Den nya huliganlagen ger resultat Kamerorna är […]

3. Modigt och välargumenterat av Eriksson « Från huvudstad till världsstad - 26 juni 2012

[…] delvis bra delbetänkande av Björn Eriksson Samlad strategi mot fotbollsvåld Ny supporterkultur Bidra till arbetet med en ny supporterkultur Den nya huliganlagen ger resultat Kamerorna är på […]

4. Albin - 29 juni 2013

Varför hotar du i media med att slänga ut Bajen och Dif från arenan? Kan bomben ens juridiskt kopplas till klubbarna? Har du bevis på att det finns samband? Vet du något som inte vi vet?
Men framförallt, om det nu skulle vara en fotbollssupporter som lagt bomben, varför då kollektivt bestraffa tiotusentals andra för något de inte står bakom?

jonasuebel - 1 juli 2013

Hej,

Tele2 Arena är stockholmarnas arena. Den är bekostad av skattebetalarna i Stockholm och om det i framtiden visar sig att det inte går att garantera säkerheten pga särskilda hyresgäster så kommer dessa inte att få hyra in sig i arenan oavsett vilka de är. Det är en ganska självklar hållning.

Jonas Uebel

5. madeleineärutepåhalis - 25 juli 2013

Jonas Uebel tror du på fullt allvar att den hållningen är realistisk? Varför gick massvis med politiker och även några högt uppsatta lokal politiker upp på Söderstadion runt åren 1998-2008 och lovade HAMMARBY egen ny arena. Det ni håller på med är en slags kolonialisering men vi är alldeles för medvetna, ni underskattar folkets vilja.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: