jump to navigation

Om att ta ansvar 11 juni 2014

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
Tags: , , , ,
trackback

Kommunalrådet Mats Gerdau (M), ondgör sig i lokaltidningen Mitti över en eventuell stenkross som NCC sökt tillstånd för att uppföra i Nacka. Istället för att själv ta ansvar för det hela (det är nämligen Nacka själva som avgör om de ska ge tillåtelse till en stenkross eller ej) ägnar sig Mats Gerdau åt att skylla på Stockholms stad.

Områdets användning initierades av att Nacka kommun tycket det var mark som kunde användas till snödeponi för Nacka kommuns räkning eftersom de inte ansåg att det fanns annan lämplig mark i kommunen. Fastighetskontoret i Stockholm (som äger marken) blev kontaktade av NCC om deras intresse att i anslutning till snötippen anlägga en mellanlagring/hantering av inerta massor (sten). Det är arrendatorn (NCC) som ansvarar för nödvändiga tillstånd. Om de vill anlägga en stenkross är det inte något som Stockholm stad hanterar utan är en fråga mellan NCC och Nacka. Frågan avgörs nämligen i Nackas miljö och stadsbyggnadsnämnd och således kan Nacka säga nej till detta. Fastighetskontoret ska tillse att marken används på ett sätt som står i samklang med gällande lagstiftning, men arrendatorn ansvarar för nödvändiga tillstånd – i det här fallet mellan NCC och Nacka kommun.

Jag har idag även bett Fastighetskontoret ta kontakt med såväl Nacka som Tyresö och erbjuda dem att köpa marken ifråga. Mats Gerdau (M) har således två möjligheter att agera i denna fråga. Det vore tacknämligt om han tog det ansvar som väljarna i Nacka gett honom istället för att försöka skylla på Stockholms stad.

Madeleine

 

Ps. Mitt svar till Mats Gerdau skickades i torsdags. Det är ännu obesvarat…

Hej Mats

Tack för ditt brev.

Att vi bygger bostäder i regionen är som du säger mycket prioriterat. Självklart ska inte de enskilda kommunerna lägga hinder i vägen för varandra. Det är ju därför vi har, och ska fortsätta att ha, ett nära samarbete i regionen kring såväl infrastruktur som bostadsbyggande.

Som du förstår är inte frågan om vad NCC använder sin arrenderade tomt till en fråga som avgjorts, eller avgörs, på kultur- och fastighetsroteln i Stockholms stadshus. Jag sänder därför vidare ditt brev för svar till Fastighetkontoret som har arrenderat ut tomten.

Fastighetskontoret ska tillse att den används på ett sätt som står i samklang med gällande lagstiftning, men arrendatorn ansvarar för nödvändiga tillstånd – i det här fallet mellan NCC och Nacka kommun.

Jag förslår att vi inledningsvis låter våra respektive förvaltningar tala med varandra i ärendet. Om det skulle uppstå problem i den processen så ring mig gärna så kan vi prata vidare.

Det finns inga skäl till varför vi inte ska kunna hitta en rimlig och gemensamt acceptabel lösning.

Med vänlig hälsning

Madeleine

 

Annonser

Kommentarer»

1. Köp kalhygget vid Hedvigslund och stoppa stenkrossen! - Tyresöbloggen - 17 juni 2014

[…] Läs Madeleine Sjöstedts svar om att Nackas kommunalråd Mats Gerdau (M) skyller ifrån sig Läs Mats Gerdaus (M) brev till Madeleine Sjöstedt […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: