jump to navigation

Enskedespelet en viktig folkfest 6 februari 2014

Posted by Madeleine Sjöstedt in Öppna upp det offentliga rummet, Kultur för fler.
Tags: , , ,
trackback

Vartannat år sedan 1983 har Enskedespelet spelat teater i Margaretaparken. I år samlar de över 200 personer mellan 7 och 70 år för att sätta upp Oliver Twist. Spelen är mycket populära och når tusentals stockholmare. Omkring 150 är barn- och ungdomsskådespelare.

Stockholms stad har genom åren lämnat ekonomiska bidrag till Enskedespelets uppsättningar och för i år har kulturförvaltningen bidragit med medel till Enskedespelets nya tält som snart ska användas för första gången. Om bara tillräckligt tillstånd för att vara i Margaretaparken ges det vill säga.

Trafikkontoret är nämligen negativt till att tältet ska få resas redan i mitten av april. Först den 1 maj anser trafikkontoret att tältet ska få komma upp. Enskedespelen får alltså vara i parken men inte tillräcklig länge för att kunna repetera och göra alla förberedelser som är nödvändiga.

Jag är själv inte ansvarig politiker men jag har i egenskap av kulturborgarråd engagerat mig för att Enskedespelet ska kunna genomföras som det gjort de senaste trettio åren. Enskedespelet är en institution och staden ska självklart inte göra så att sommarens föreställningar inte kan genomföras.

Till min glädje delas min uppfattning av Årsta-Enskede-Vantörs stadsdelsnämnd enligt Tidningen Årsta/Enskede. Till tidningen säger Anders Hellström (M), ordförande i stadsdelsnämnden, att nämnden nu vädjar till trafikkontoret att ändra uppfattning. Med anledning av detta har trafikkontoret nu bjudit in alla inblandade till ett samtal för att försöka hitta en lösning för i år och framåt. Förhoppningsvis kan man nu ta ett omtag kring frågan och se till att Enskedespelet kan genomföras och tusentals stockholmare få se Oliver Twist i sommar.

/ Madeleine

Läs mer: Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken
Läs mer: Grannar hotar Enskedespelet

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: