jump to navigation

Fler besökare i Husby och Björkhagen efter biblioteksrenoveringar 4 februari 2014

Posted by Madeleine Sjöstedt in Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , ,
trackback

Förnyelsen av stadens bibliotek utgör kärnan i Folkpartiets kulturpolitik i Stockholm. Sedan maktskiftet 2006 har fokus legat på att flytta och öppna bibliotek där stockholmarna befinner sig i sin vardag, att de ska vara öppna på kvällar och helger då stockholmarna har tid att besöka dem och att de ska ha attraktiva, ändamålsenliga och moderna lokaler som stockholmarna trivs att vara i.

Exempel på sistnämnda är den omfattande prioriteringen att renovera och modernisera en rad stadsdelsbibliotek, från 2012 bland annat biblioteken i Björkhagen, Gröndal, Skärholmen, Farsta, Husby, Sköndal, Aspudden och Hagsätra. Om drygt två veckor invigs ett nytt bibliotek i Hässelby gård och i augusti kommer – om allt går enligt tidtabell – de helt nya lokalerna för Kista bibliotek att invigas.

Färsk statistik från biblioteken ger exempel på hur upprustningsprojekten gett positiva effekter. Utvecklingen för Husby bibliotek som nyinvigdes i mars 2013 är ett exempel, Björkhagens bibliotek som nyinvigdes september 2013 ett annat. Antalet besök för december 2013 var för Husby bibliotek 3896, att jämföra med 1328 besök samma månad 2012. I Björkhagen var antalet besök i december 2013 5100, att jämföra med 2570 samma månad 2012.

Särskilt glädjande är att personalen i Husby uppger att verksamheten sedan biblioteksrenoveringen och det nya samarbetet med Berättarministeriet även nått nya grupper stockholmare. Det är särskilt viktigt för biblioteken att nå de grupper som vanligtvis inte besöker ett bibliotek och där steget till böckernas värld är lite längre än för andra grupper.

/ Madeleine

Kommentarer»

1. Nyrenoverat bibliotek populärt! | Folkpartiet i Skarpnäck - Det liberala alternativet från Hammarbyhöjden till Skarpnäck - 25 februari 2014

[…] på kvällar och helger då stockholmarna har tid att besöka dem, skriver Madeleine Sjöstedt på sin blogg. Folkpartiet i Skarpnäck kan bara instämma. Vi är stolta över det fina, nyrenoverade […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: