jump to navigation

Tillsammans för hållbarhet i befintliga Stockholmsbyggnader 22 januari 2014

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Idag har Stockholms stads forum för hållbara fastigheter grundats av staden och 13 av de största fastighetsägarna i Stockholm. Det är en stor sak att företag som verkar på samma marknad visar sig villiga att dela med sig av sina erfarenheter för en bättre framtid.

För att nå våra mål om ett hållbart Stockholm måste vi, förutom att bygga morgondagens stad, samtidigt se till att utveckla och förnya allt det som redan är byggt. Stockholm har många fastighetsägare som ligger i fronten när det gäller att energieffektivisera och hållbarhetsanpassa sina fastigheter och Stockholm stad är en av dem. Men om vi delar med oss av våra goda och mindre goda exempel så kommer vi tillsammans att nå längre, fortare. Och det behövs.

Därför tog jag för ett halvår sedan ett initiativ till att bilda ett forum för utbyte av denna kunskap. I dag grundades det formellt av Stockholms stad, Akademiska Hus, AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Diligentia, Einar Mattsson fastigheter, Hufvudstaden, Humlegården Fastigheter,  Jernhusen,  Riksbyggen,  Statens fastighetsverk,  Wallenstam och Vasakronan.

Huvuduppgifterna för Stockholms forum för hållbara fastigheter kommer att vara att:

– Lyfta fram och samtidigt utveckla det hållbarhetsarbete som sker, både i stadens fastigheter, av privata och offentliga fastighetsägare samt bland bostadsrättsföreningar.

– Ge de medverkande företagen möjlighet att utbyta kunskap och information samt sprida goda exempel på framgångsrikt hållbarhetsarbete.

– Arrangera seminarier och i samarbete med Sweden Green Building Council inrätta ett pris för framgångsrikt hållbarhetsarbete som fastighetsägare bedriver med hyresgäster och boende.

signering_G5Q8861

 

Madeleine

Kommentarer»

1. Hållbar samverkan för hållbara fastigheter | Från huvudstad till världsstad - 17 april 2014

[…] inom ramen för ”Stockholms stads forum för hållbara fastigheter” av stapeln. Forumet bildades i januari i år av Stockholms stad, Akademiska Hus, AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Diligentia, Einar Mattsson […]

2. Jag är ny ordförande för Folkpartiet Norrmalm | Ola J Hedin - 5 augusti 2014

[…] Igår höll Folkpartiet Norrmalm årsmöte. Vårt fastighetsborgarråd Madeleine Sjöstedt inledningstalade och jag fick bland annat tillfälle att ställa några frågor kring hennes miljöarbete, bland annat det här. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: