jump to navigation

Ny musikhögskola och kulturaffischering i ABC 7 november 2013

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags: , , ,
trackback

KMH första spadtaget

Redan 1948 hölls den första arkitekttävlingen för en ny musikhögskola i Stockholm. Först i veckan kunde utbildningsminister Jan Björklund, tillsammans med bland andra operasångerskan och tidigare musikhögskoleeleven Anne Sofie von Otter, ta det första spadtaget för nya Kungliga Musikhögskolan (KMH) som beräknas stå klar 2016.

Ambitionen med nya KMH är att bli världens modernaste musikhögskola. Fastighetsägaren Akademiska Hus investerar omkring 800 miljoner kronor i byggnationerna och Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse samt Familjen Erling-Perssons Stiftelse har donerat omkring 45 miljoner kronor till att förverkliga nya KMH.

Den nya musikhögskolan kommer att bli ett lyft för både lärare och elever men också för kultur- och kunskapsstaden Stockholm. Sen inslaget i Svt:s ABC här.

I inslaget rapporterar ABC också om att försöket med kulturaffischeringen på Fortums elskåp i staden ska förlängas och på sikt permanentas. Affischeringen ska göra det möjligt för stadens kulturaktörer att nå ut till fler stockholmare och få det fria kulturlivet att växa. Samtidigt erbjuder initiativet ett alternativ till den för renhållningen och stadsmiljön så tråkiga och olagliga vildaffischeringen.

Föreningen Kulturdirekt, en samarbetsorganisation för det fria kulturlivet som stöds av stadens kulturnämnd, har förtur till reklamytorna på alla elskåp. Genom Kulturdirekt kan det fria kulturlivet även annonsera med gemensamma annonser i dagspressen och sälja biljetter till sina evenemang i en gemensam biljett- och informationsmassa i Kulturhuset.

/ Madeleine

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: