jump to navigation

Fonden för innovativ kultur växer 3 oktober 2013

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

Nu står det klart att Innovativ Kultur – Stockholms stads resurs för nyskapande konst och kultur – utökas till att omfatta också Huddinge kommun, Nacka kommun, Stockholms läns landsting och Värmdö kommun. Innebörden blir ett kraftfullt tillskott för gränsöverskridande samarbeten, innovation och kulturell förnyelse i regionen.

Innovativ Kultur startades 2008 på initiativ av Stockholms stad och har till dags dato hjälpt till att finansiera 106 projekt. En fond för nyskapande kultur var och är en del av vårt incitamentspaket för att få kulturlivet att växa, där också kulturbonusen ingår. Här kan du läsa det tjänsteutlåtande från 2008 som låg till grund för fonden.

2012 delades 3 miljoner kronor ut och Innovativ Kultur hade totalt ca 320 sökande. I verksamheten ingår också kvalificerad rådgivning och ett omfattande nätverksskapande. Med det nya regionala samarbetet kommer såväl finansieringen som rådgivningsverksamheten och nätverket att växa.

Innovativ Kultur drivs nu som ett samarbete mellan de deltagande parterna. Detta medför utökade medel och höstens utlysning omfattar 3,2 miljoner kronor av årets total på 5,2 miljoner kronor.

/ Madeleine

Läs det gemensamma pressmeddelandet här.

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: