jump to navigation

Bokutlåningen ökar på Kulturhuset Stadsteaterns bibliotek 20 september 2013

Posted by angusthlm in Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , ,
trackback

Bokutlåningen på Kulturhuset Stadsteaterns bibliotek har sedan 2011 ökat från ca 59 800 utlån till ca 72 300, det visar halvårsstatistiken (tertial 1 och 2, januari-augusti) från Stockholms stadsbibliotek. Särskilt positivt är att barnboksutlåningen ökat från ca 22 500 till ca 29 200 lån.

De senaste åren har biblioteksverksamheten på Kulturhuset Stadsteatern utvecklats. Biblioteket Plattan har öppnats i direkt anslutning till Sergels Torg och högre upp i huset har ungdomsbiblioteket Tio Tretton öppnats. Tio Tretton är Sveriges första bibliotek som riktar sig specifikt till ungdomar mellan tio och tretton år.

Från och med i våras utökade Kulturhuset sina öppettider som en följd av kulturnämndens verksamhetsplan som nämnden antog i december 2012. För första halvåret 2013 har biblioteken i Kulturhuset varit öppna 270 timmar mer än föregående år.

/ Anders

Kulturhuset biblioteksstatistik

Kommentarer»

1. Fredrik Blanche - 24 september 2013

Lägg ner Kulturhusets bibliotek och satsa istället på lokala bibliotek i stadsdelarna, kultur för unga, äldre och personer utan arbete.
För övrigt är Kulturhuset en ganska deprimerande plats med sin 1970-tals betong och glas arkitektur.

angusthlm - 24 september 2013

Hej Fredrik!

De två behöver ju inte stå i motsättning till varandra. I år satsas exempelvis på utökade öppettider på stadsdelsbiblioteken (både utökade ordinarie öppettider och två ytterstadsbibliotek som är öppna året runt, varje dag) och renoveringar av stadsdelsbiblioteken. I år öppnade även Berättarministeriet i anslutning till det totalrenoverade biblioteket i Husby. Sen ska man ju inte glömma att det är väldigt många som kommer utanför innerstaden som besöker Kulturhuset. Barnsatsningar staden gör i år är bland annat El Sistema i Bredäng, Skärholmen och Husby.

Anders

Fredrik Blanche - 25 september 2013

Hej, de satsningarna du nämner är mycket bra, ser även fram emot det nya biblioteket vid Hässelby Torg.
Tack för svaret.

angusthlm - 25 september 2013

Kul att du tycker det. Dessutom flyttar Kista bibliotek (som jag glömde nämna) snart, det är en riktig kraftansträngning för biblioteket.

Anders


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: