jump to navigation

Omar Souleyman på Way Out West? Madeleine i P1-Morgon 6 augusti 2013

Posted by angusthlm in Demokrati och mänskliga rättigheter, Från huvudstad till världsstad.
trackback

Den syriske musikern Omar Souleyman nekades visum till Sverige när han var inbjuden att medverka på Stockholm Music & Arts. Hans inreseförbud är en skamfläck för Sveriges kulturliv. När vi förbjuder kulturutövare som lever i diktaturer och krig att komma till Sverige är det ett attentat mot kulturens roll för demokrati och fred.

Konsertarrangören Luger har nu bestämt sig för att göra ett nytt försök genom att bjuda in honom till Way Out West. I Göteborg kan Sverige därmed få en andra chans att välkomna den syriske artisten. Och svenska myndigheter en andra chans att göra rätt.

”Omar Souleyman har en plats på Way Out West i Slottsskogen nästa vecka. Omar har redan sagt att han givetvis kommer om han blir insläppt. Vi säger – välkommen Omar! Och till svenska myndigheter säger vi, varsågoda, en andra chans.”, skriver Luger på Way Out Wests hemsida, läs mer här.

Med anledning av att Omar Souleyman nekades visum till Stockholm Music & Arts och att nu är inbjuden till Way Out West medverkade Madeleine idag i P1-Morgon. Lyssna på inslaget här.

/ Anders

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: