jump to navigation

Arenan når upp till förväntningarna 23 juli 2013

Posted by Madeleine Sjöstedt in Öppna upp det offentliga rummet, Från huvudstad till världsstad.
trackback

Tele 2 arena

Det har varit ett par intensiva dagar fyllda av starka ögonblick. I storstilad smyg har stockholmarna tagit sin nya arena i besittning. Utvändigt har Tele2Arena redan bedömts och berömts av arkitekter och media. DN gjorde i torsdags ett storreportage om arkitekterna bakom arenan (tyvärr Plus) och i en stor recension i SVD kunde man läsa ”så nära en svensk arena kommit sina brittiska och tyska motsvarigheter”

I helgen var det upp till bevis. Skulle det kännas i hela kroppen när Tele 2 arena fylldes av sjungande fotbollsupportrar? Svaret var ett öronbedövande ja. Trycket på arenan överträffade alla tänkbara förväntningar. Hammarbyspelarna upplevde det så här, och Djurgårdsspelarna så här. Själv blev jag helt uppfylld av stämningen och akustiken. Delar med mig av den härliga känslan här med ett klipp från Hammarbys TIFO

och här med ett där Djurgårdspubliken får arenan att koka

[Image

Njuter av stämningen med Ninna Engberg, VD för Stockholm globe arenas.

I kväll spelar Hammarby mot Paris Saint Germain med Zlatan i spetsen. På arenan som nådde de högt ställda förväntningarna.

Annonser

Kommentarer»

1. Claes Melin - 25 juli 2013

Madeleine. Sanning är t ex att citera objektivt. Sv D är väl så kritisk som positiv. Där sägs t ex ”Tele 2 arena är för stor för sin plats, den jäser ut över sin omgivning. När man kommer söderifrån tycks den sluka Globen som en valfisk slukar en båt.” Eftersom Du inte tycks begripa vilka etiska eller t o m skönhetsvärden som till spillo givits för effektivitetens skull skräms många för Dina framtida engagemang som t ex Slussen.
Claes M


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: