jump to navigation

Stockholmarna går mest på teater 5 juli 2013

Posted by angusthlm in Från huvudstad till världsstad.
Tags:
trackback

I en global kunskapsekonomi är människors kompetens hårdvaluta för varje stad som eftersträvar tillväxt. En stads attraktionskraft är därför avgörande för dess förutsättningar att konkurrera med andra om den bästa kompetensen, om företag i framtidsbranscher och i slutänden om de kreativa innovationerna. Och en av de absolut viktigaste konkurrensfördelarna en stad kan ha är ett rikt och spännande kulturliv.

Så kan man sammanfatta huvudbudskapet i rapporten Stadens kultur och tillväxt författad av Rudolf Antoni, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna, och Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Jönköping. I rapporten finns också ett index över hur kulturvanorna ser ut i de 34 städer som av Sveriges kommuner och landsting räknas som stora eller större städer. All data till indexet är insamlad av SOM-institutet vid Göteborgs Universitet.

Stockholm hamnar i kulturindexet på en andraplats, efter Lund som enligt rapporten har de mest kulturaktiva invånarna i landet. Ser man till bokläsning, biobesök och teaterbesök hamnar dock Stockholm på första plats. Bland stockholmarna läser 52 procent någon bok minst en gång i veckan, 36 procent av stockholmarna har de senaste tolv månaderna gått på teater minst två gånger och 44 procent av stockholmarna har gått på bio minst fyra gånger de senaste tolv månaderna.

Läs rapporten i sin helhet här.

 / Anders

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: