jump to navigation

Tele2 Arena – stockholmarnas arena 28 juni 2013

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , ,
trackback

tele 2 kommunike

Tele2 Arena är stockholmarnas arena. Hit är alla välkomna, här är alla delaktiga – det är en plats för fest och glädje. Arenan ska vara en mötesplats för stadens invånare och besökare. Här kommer evenemang inom idrott, nöje och kultur att arrangeras och dela på utrymmet på lika villkor.

Stockholms Stad har byggt Tele2 Arena, Stockholm Globe Arenas driver verksamheten och har ett antal olika hyresgäster, för olika typer av evenemang. Två av hyresgästerna är Djurgården och Hammarby som bägge kommer att ha Tele2 Arena som hemmaplan.

I samband med en rutinsökning i går upptäcktes ett misstänkt föremål strax utanför arenan av Tele2 Arenas säkerhetspersonal. Polis tillkallades och det kunde senare konstateras att det rörde sig om en skarpladdad bomb. Det testevent som skulle genomföras under kvällen ställdes in. Brottsrubriceringen är nu förberedelse till mord.

Vi vill vara mycket tydliga med att vi inte accepterar några former av hot eller våld och att vi givetvis har ett stort ansvar för att stävja en sådan utveckling. Vi har ingen förståelse för dem som av olika anledningar vill förhindra verksamheten vid arenan. Vi kommer att arbeta tillsammans för att uppnå vårt gemensamma mål, att Tele2 Arena är alla stockholmares arena. Vi är också helt eniga om hur vi går vidare.

•         Verksamheten fortsätter som planerat. Vi undersöker möjligheterna att genomföra de inplanerade testeventen.

•         Den testmatch som ställdes in kommer att genomföras i den mån det är tidsmässigt möjligt.

•         Den första fotbollsmatchen kommer att spelas som planerat 20 juli.

•         Säkerheten fortsätter att vara mycket god och högt prioriterad, vi tillämpar en säkerhetsstandard som ligger över svensk nivå. Det gäller samtliga evenemang på arenan. Alla stockholmare ska känna sig välkomna till och trygga i Tele2 Arena.

Tele2 Arena är en viktig pusselbit för evenemangsområdet och början på ett helt nytt kapitel för Stockholm. Vi är helt överens om hur vi tillsammans ska göra detta till alla stockholmares arena.

/

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd

Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas

Kent Hertzell, ordförande Hammarby Fotboll

Lars-Erik Sjöberg, t.f. ordförande Djurgården Fotboll

Kommentarer»

1. Honken - 29 juni 2013

När ni politiker tvingar in Djurgården i samma arena som Hammarby uppstår friktion, det kan väl inte komma som en överaskning för någon med lite verklighetsuppfattning. Eller gick glädjekalkylen överstyr?

jonasuebel - 29 juni 2013

Hej,

Djurgården och Hammarby har själva valt att spela på Tele2 Arena. Det är inget tvång.

Jonas Uebel

2. Christian - 30 juni 2013

Det var varje fall j*vligt klantigt av en politiker i denna befattning detta fall Sjöstedt att uttala sig om att avhysa Hammarby & Djurgården, Patetiskt utlåtande för att vara rak på sak, detta är ett tydligt tecken på maktgalna politiker, jag citerar från Aftonbladet.
”Vi har makten över vilka som får spela där, och blir det inte ordning kommer den makten att utnyttjas, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt.” Tydligt hur politiker sitter där och utövar sin ”makt” i den största möjliga mån det går.
Som politiker bör man vara försiktig med vad man säger, vakta sin tunga och definitivt inte framstå med sådana inställningar som ”Vi gör vad vi vill” som i det här fallet… Jag vill kalla ert utlåtande för pinsamt, precis som jag skrev på twitter.

Peter - 3 juli 2013

Du tog ordern ur munnen på mig. Skulle Djurgården och Hammarby bli ”utkastade” ifrån tele2 så kommer denna arena att gå under. Vilka ska då betala för arenan??
Dem tror ju att stora artister kommer att ha sina spelningar där men jag skulle tippa på att dem väljer Friends arena i första hand. Så jag tror nog att Madeleine Sjöstedt med bi-hang ska vara tacksamma att Hammarby och Djurgården väljer att spela där. Det uttalande hon gjorde är ju bara patetiskt och visa på hur mycket okunskap som ligger bakom det.. Pinsamt bara!!

3. Ett utlåtande | C h r i s t i a n k i n n u n e n . se - 30 juni 2013

[…] var Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd, som enligt min åsikt yttrade sig minst sagt riktigt […]

4. Claes Melin - 1 juli 2013

Arenan ni pratar om må vara säker och inte tillåta sabotage och den må ligga nära en T-bana, men jag kan aldrig föreställa mig att det blir en stockholmarnas arena. Anskrämlig är väl ett milt uttryck för denna koloss som ”vräker sig” utöver Nynäsvägen och ”förintar” Globen, som det ändå var glädjande att kasta sin förbipasserande blick på.
Enligt mig är denna arena ännu ett ex på att Madeleine Sjöstedt med kolleger tyvärr saknar förståelse för estetik och inte har förmåga att skapa det vackra. En fara ja, en skräck för Stockholms framtid. Sagt av en tidigare traditionell alliansvän.
Det finns kanske de som uppskattar arenan?

jonasuebel - 2 juli 2013

Hej Claes,

Visst finns det de som uppskattar den. Följande är motiveringen för Plåtpriset, som är ett av de förnämsta designpriser som går att få i branchen, som tilldelades just Tele2 Arena:

PLÅTPRISET 2013 tilldelas en stor byggnad. En väldig byggnad. En gigantisk byggnad som ändå lyckas fusionera med sin omgivning. Genom enkelhet och transparens framstår den som en självsäker representant för en skandinavisk designfilosofi och bidrar starkt till de lokalpolitiska målen att bygga en ”storstad i världsklass”. Stål och metaller både bär och smyckar, såväl invändigt som utvändigt, och i takt med solen skiftar den millimeterprecisa fasaden från stålgrått till guld. Byggnaden infriar högsta möjliga miljökrav och kan ses som ett skolboksexempel på ett föredömligt samarbete mellan olika aktörer.

Jonas Uebel

Perre - 4 juli 2013

Men varför byggde ni inte arenan i pepparkaksdeg istället ?
Garanti att ni fått bageripriset 2013 då.
Allvarligt Jonas, du sitter för hyfsat stor skatte-peng i Stadshuset, och det här är din retoriska förmåga ?
Sök jobb på nåt lager istället.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: