jump to navigation

Liljevalchs prisad av Forum för utställare 16 maj 2013

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , , ,
trackback

Strindbergsårets stora satsning från Liljevalchs konsthalls sida var August. En djefla utställning vars tanke och upplägg var att lyfta fram allkonstnären Strindberg. För som bekant var han inte enbart en framstående dramatiker och författare utan också bildkonstnär. Passande nog blev utställningen verklighet genom ett unikt samarbete med Stockholms stadsteater.

I utställningen visades 25 av sammanlagt omkring 80 av Strindbergs tavlor i tolv dramatiserade rum med små uppbyggda scener. På scenerna spelade Stockholms stadsteater brottsstycken ur olika pjäser. Enligt uppgift den första utställningen någonsin som just tagit ett allkonstgrepp på allkonstnären Strindberg. Läs DN:s artikel om utställningen här.

Nu har utställningen utsetts till ”Årets utställning 2012″ av föreningen Forum för utställare. Motivering löd: ”I en kreativ korsbefruktning av scenografi, konst, dramatik och musik bjuds besökaren bokstavligen in i verket. En djärv blandning av originalmålningar och vardagliga bruksföremål suggererar en stämning av att August just lämnat rummet. Med en touch av humor mellan samtid och historia meddelar sig en stor kulturpersonlighet genom sociala medier och utvecklar på så sätt museets relevans”.

Men inte nog med det. Därtill vann Ulla Kassius som arbetat med utställningen utmärkelsen ”Årets guldpris” för hennes enastående insatser i August. En djefla utställning.

Det är fantastiskt roligt att både Ulla och Liljevalchs hissas på detta sätt. Det är mycket välförtjänt! 

/ Madeleine

Läs mer: TT uppmärksammar priset, läs här.

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: