jump to navigation

Stor satsning på dans i Stadsteatern Kulturhuset 28 mars 2013

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags: , , , ,
trackback

Idag kan man i DN läsa om det första resultatet av den till sommaren sammanslagna Stadsteatern och  Kulturhuset.  Ett treårigt samarbete inleds 2014 med en av landets stora koreografer, Kenneth Kvarnström, och hans danskompani.

Kulturhuset och Stadsteatern är två av Stockholms största kulturinstitutioner och ligger vägg i vägg vid Sergels Torg. Det nya samarbetet med Kenneth Kvarnström omfattar uppemot smått ofattbara 100 föreställningar per år och visar potentialen med det nya Stadsteatern Kulturhuset som tillsammans har både fantastiska lokaler, ekonomiska muskler och en mycket stor publik.

Tanken med en sammanslagning av Kulturhuset och Stadsteatern är att skapa ett allkonsthus som spänner över såväl scenkonst, konst, musik, litteratur som film. Ett kulturhus som blir unikt i Norden och som kan göra avtryck internationellt, i en tid där det konstartsöverskridande arbetet blir allt viktigare. Sammanslagningen innebär också att de gemensamma utrymmen som de två institutionerna redan idag delar inne i Kulturhuset kan utvecklas ytterligare. Samarbetet med K Kvarnström & Co, som kommer att uppträda såväl inne i Kulturhuset, som på Stadsteaterns scener är ett tydligt bevis på detta. Det ökade antalet föreställningar som dansen genererar kommer också att öka intäkterna, vilket kommer att möjliggöra ännu fler konstartsöverskridande satsningar.

Det känns otroligt roligt att ett danskompani av den här kalibern ges denna plattform. Vi får nu en första glimt av de stora möjligheter som sammanslagningen av Kulturhuset och Stadsteatern ger.

 Madeleine

Kommentarer»

1. Joakim - 28 mars 2013

Problemet med modern dans är att ingen begriper vad som sker på scenen. Det är fullständigt obegripligt.

angusthlm - 29 mars 2013

Att ändra det kanske är något som Kulturhuset/Stadsteatern? Dvs att sätta in den samtida dansen i ett sammanhang?

/ Anders


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: