jump to navigation

Fler billiga och bra idrottshallar 26 februari 2013

Posted by Erica in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Fotomontage från inriktningsbesluet kring Stora Mossen (en enklare hall)

Gamla tankar måste ständigt omprövas. Det behövs fler idrottshallar i Stockholm och för att få pengarna att räcka så långt som möjligt gäller det att använda dem smart.  Tidigare kreativa idéer för att på ett ekonomiskt sätt utveckla stadens idrottsinfrastruktur har varit att bygga om industrilokaler till hallar och att bygga på höjden.

Ett annat sätt att angripa frågan är att titta på vad hallarna absolut måste innehålla för att fungera och utesluta allt annat. Alla hallar behöver inte byggas med läktare och kafeteria. Däremot behöver de uppfylla idrot­tens krav på spelmått, ljus och ljud med mera. Fastighetskontoret och idrottsför­valtningen har på uppdrag från stadens politiska ledning tagit fram en rapport som visar på hur man på olika sätt kan konstruera enklare hallar, avsedda just för breddidrott. DN skriver om rapporten och lösningar på hallbristen i dag (betalversion på nätet).

Glädjande nog visar det sig att det finns flera goda möjligheter att bygga fungerande hallar för motionsidrott till en väsentligt lägre kostnad. Jag ser nu fram emot att vi, liksom det slagits fast i fastighetsnämndens verksamhetsplan, får minst en sådan på plats under 2013.

/ Erica

Kommentarer»

1. Nu bygger vi idrottshall i Sätra | Från huvudstad till världsstad - 26 maj 2014

[…] idrottshallar. För mig känns det fantastiskt att denna fråga äntligen är nära en lösning. Tack vare fastighetskontorets banbrytande arbete med att utveckla enkla, funktionella, fullstora hal…. Och det […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: