jump to navigation

Bättre mat på stadens idrottsanläggningar 28 januari 2013

Posted by jonasuebel in Okategoriserade.
trackback

I dag skriver DN om att maten på stadens idrottsanläggningar i framtiden ska vara mer hälsosam. Detta är ett initiativ som Madeleine, i sin roll som idrottsborgarråd, tog redan 2009 och som nu finns med som ett uppdrag till fastighetskontoret att arbeta med under året.

Det finns idag en spricka mellan anläggningars hälsofrämjande syfte, och den mat som erbjuds där. Många matställen har låga ambitioner och tråkig mat. Därtill finns det många outnyttjade ytor som inte exploateras. Eriksdalsbadet ligger exempelvis vid ett av Sveriges populäraste promenadstråk.

Glest besökta eller obefintliga restauranger är även ett stort slöseri med utrymme och leder till låga intäkter i relation till de investeringar som gjorts. Det är oekonomiskt att inte ta till vara den fulla potentialen med dessa investeringar.

Dåliga matställen minskar även anläggningarnas attraktionskraft. Detsamma gäller naturligtvis omvänt, en trevlig restaurang eller ett café ökar trivseln och ger stockholmarna ytterligare en anledning att besöka anläggningen. Likt många museer i staden, som ibland besöks lika mycket för deras lunchrestauranger som för deras utställningar, skulle idrottsanläggningar kunna locka till sig stora mängder mat- och cafégäster tack vare deras unika lägen, trevliga miljö och tydliga hälsoprofil.

Under året kommer en arbetsgrupp att bildas för att  arbeta med frågan, samtidigt som en kund­undersökning av besökarnas önskemål genomförs. 

Jonas

Annonser

Kommentarer»

1. Robert - 28 januari 2013

Svensk husmanskost är en bristvara.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: