jump to navigation

Viktigt beslut om Spårväg Syd 17 oktober 2012

Posted by davidlindberg in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , , ,
trackback

Stockholms södra delar samt Södertörn som helhet är beroende av en väl fungerande kollektivtrafik. Det behövs för att skapa goda möjligheter till resande mellan regionens alla delar men också för att skapa bärkraftighet i området som sådant. Genom att binda samman Stockholms södra delar med tvärförbindelser skapar man nya resemönster men också underlag för fler bostäder och företagande i en del av Stockholm som behöver både och.

Det var därför ett mycket viktigt beslut som togs igår, av Alliansens ledamöter i landstingets trafiknämnd, att gå vidare med Spårväg Syd. Projektet kommer leda till nya bostäder och arbetsplatser – Huddinge kommun har exempelvis redan lovat 11 300 nya bostäder och 12 850 nya arbetsplatser fram till 2030 om spårförbindelsen blir verklighet. Detta ökar också avsevärt möjligheterna att få statlig medfinansiering för utbyggnaden.

Från Folkpartiets sida avvisar vi dock tankarna på en övergångslösning med BRT (Bus Rapid Transit), då en sådan riskerar att både försena själva spårlösningen och/eller att man bygger sig fast i den lösning som skulle vara tillfällig.  Målet måste istället vara att Spårvägen ska kunna tas i bruk så fort som möjligt. 

För Stockholms södra delar samt berörda kommuner på Södertörn är Spårväg Syd en förutsättning för fortsatt utvecklingen i området. Folkpartiet har därför länge tagit tydlig ställning för att bygga Spårväg Syd. Det är glädjande att beslutet nu äntligen är taget.

/David

Mer om beslutet här, här, här , här och här.

Kommentarer»

1. Spårväg syd behövs | Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg - 17 oktober 2012

[…] i Huddinge, Malin Danielsson, Madeleine Sjöstedt Share this:FacebookTwitterE-postGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: