jump to navigation

Miljonregn över Stockholms stadsteater 10 oktober 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags:
trackback

Under flera år har kurvorna pekat uppåt för Stockholms stadsteater. Förra året satte teatern publikrekord, aldrig någonsin tidigare i teaterns historia har den haft så många besökare. Samma sak med biljettintäkterna som också de slog rekord.

För att Stadsteatern ska kunna fortsätta denna positiva utveckling och även i framtiden behålla sin publik och fortsätta utveckla verksamheten skjuter därför staden till ytterligare 10 miljoner kronor för 2013. Därmed har Stadsteaterns anslag höjts från 196 miljoner kronor till 230 miljoner kronor sedan alliansen vann makten i stadshuset och Folkpartiet fick ansvar för kulturpolitiken. Om detta rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt idag.

Stadsteatern är ett gott prov på en kulturinstitution som tar sitt kulturpolitiska uppdrag på största allvar: Att med hjälp av offentliga medel tillgängliggöra kultur av hög konstnärlig kvalitet till så många som möjligt. Genom anslagshöjningen har teatern goda förutsättningar att fortsätta med detta.

Alldeles strax presenteras Kulturbudgeten för 2013 i sin helhet.

/ Madeleine

Kommentarer»

1. 40 miljoner mer för Stockholmskulturen | Rasmus (liberal) - 10 oktober 2012

[…] Det viktigaste nu är förstås inte bara att det blir mer pengar, utan vad vi kan göra för dem. Eller snarare vad våra duktiga kulturinstitutioner och alla fristående aktörer kan tänkas åstadkomma. I stadens egen regi blir det bl.a. ytterstadssatsning för biblioteken, förlängda öppettider på museerna, El Sistema i Kulturskolan för att locka fler barn och unga i socialt utsatta områden, och satsningar på höjd kvalitet för att locka fler besökare till våra kulturinstitutioner. Läs mer på Madeleine Sjöstedts blogg (också specifikt om mer pengar till Stadsteatern). […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: