jump to navigation

Efterlängtad utbyggnad av Liljevalchs 9 oktober 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Demokrati och mänskliga rättigheter, Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

Idag skriver SvD kultur om att Liljevalchs konsthall ska renoveras. Liljevalchs utvecklas ständigt och är idag en bland stockholmarna mycket populär konsthall. I år slog Vårsalongen publikrekord och den nu pågående August. En djefla utställning. är en riktig storsatsning från stadens sida.

Men utställningslokalerna är väl trånga, idag kan endast en utställning visas åt gången. Det saknas ordentliga in- och utlastningsmöjligheter. Inomhusklimatet är inte optimalt för att motsvara moderna rekommendationer för att visa konst. Helt enkelt, Liljevalchs konsthall behöver renoveras och byggas ut för att även under 2000-talet vara stockholmarnas konsthall. Som bekant fyller den nuvarande konsthallen 100 år 2016.

I budgeten för Stockholms stad som presenteras imorgon är en av nyheterna att medel avsätts för renovering och utbyggnad av Liljevalchs konsthall. För 2013 avsätts 9 miljoner kronor vilka ska gå till en utredning av renoverings- och tillbyggnadsbehovet samt till vissa investeringar i fastigheten. Sammanlagt beräknas hela projektet att kosta omkring 130 miljoner kronor vilket finns med i investeringsbudgeten.

Liljevalchs kommer nu att stå väl rustat för sitt andra århundrade!

/ Madeleine

Kommentarer»

1. Mer kultur i mer hus | Rasmus (liberal) - 9 oktober 2012

[…] Sjöstedt bloggar och DN och SR Kulturnytt rapporterar om Stadsteatern + Kulturhuset. Kulturborgarrrådsblogg och SvD om Liljevalchs. Share this:E-postFacebookTwitterGillaGillaBe the first to like […]

2. Nu är arkitekttävlingen på Liljevalchs igång! | Från huvudstad till världsstad - 26 mars 2013

[…] De fem arkitektkontoren som kommer att delta i arkitekttävlingen för tillbyggnaden till Liljevalchs var idag inbjudna konsthallen för att få tävlingsuppdraget och insupa miljön på plats i detta unika hus. Vilka arkitektkontor det rör sig om kan du läsa om här och mer om hur uppdraget och tävlingen kom till kan du läsa om här och här. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: