jump to navigation

Öppen arkitekttävling för mobila serveringar 5 oktober 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Öppna upp det offentliga rummet.
Tags: , ,
trackback

I dag finns det i Stockholm en stor mängd mindre byggnader, av varierande kvalitet, i form av försäljningskiosker och serveringar. Dessa byggnader fyller en mycket viktig funktion och bidrar till att ge liv åt de offentliga rummen. Stockholm ska vara fyllt av levande platser med stort folkliv, kultur, restauranger och handel. Jag vill därför se fler mobila serveringar och kiosker runt om i staden

För att främja en sådan utveckling presenterades igår en öppen arkitekttävling, i samarbete med Sveriges Arkitekter, för utformning av nya mobila paviljonger för servering och kiosker. En allmän arkitekttävling är ett beprövat sätt att engagera kreativa krafter och lyfta fram ett ämne som i det aktuella fallet kan intressera både etablerade och nykomlingar i branschen. Vinnarförslagen ska bidra till att fler platser i staden kan upplåtas för serveringar och kioskverksamhet samt även göra byggnaderna till inspirerande inslag i det offentliga rummet.

Politiken kan aldrig själv skapa ett levande stadsliv men vi kan arbeta för att främja förutsättningar för det. Stockholmarna fyller sedan själva på med delarna som utgör den levande staden. Det är människorna som vitaliserar staden och gör den intressant för andra.

/Madeleine

Mer info:
Informationen om tävlingen är tillgänglig via stockholm.se och Sveriges Arkitekters webbplats arkitekten.se. Sista inlämningsdatum blir i mitten av januari 2013.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: