jump to navigation

Bygg ut utlåningen av cyklar i Stockholm 25 juli 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags:
trackback

Idag uppmärksammar Dagens Nyheter att cykelutlåningen i Stockholm blir allt mer populär. Förra året lånade de 31 000 användarna de 1000 hyrcyklarna över 800 000 gånger. Och enligt Clear Channel som administrerar systemet fördubblas antalet användare varje år.

Glädjande givetvis men samtidigt en utmaning för utlåningssystemet som måste förse fler och fler stockholmare och besökare med hyrcyklar och lånecykelstationer. I reportaget i DN står att läsa om ett flertal problem varav de flesta tycks ha sin orsak i den stora utlåningen – tomma cykelställ och hemsidor som inte hinner uppdateras. Mer måste göras för att möta den stora efterfrågan.

I det trafikpolitiska program som Folkpartiet i Stockholms stad presenterade i våras finns en hel rad förslag om hur Stockholm ska kunna bli en cykelvänligare stad varav några handlade om hyrcyklarna. Folkpartiet vill både se fler lånecyklar och fler lånecykelstationer i innerstaden och att lånesystemet även byggs ut i ytterstaden. Med ett mer utbyggt hyrcykelsystem skulle tillgången möta efterfrågan på ett bättre sätt.

/ Madeleine

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: