jump to navigation

Studentbostäder 16 juli 2012

Posted by jonasuebel in Från huvudstad till världsstad.
trackback

I dagarna har antagningsbeskeden till högskolorna skickats ut och till hösten kommer behovet av studentbostäder återigen aktualiseras. För oss i Folkpartiet är tillskapandet av studentbostäder ett av de mest prioriterade politikområden. Vi vill gärna att fler studerar i Stockholm och därför tar vi uppgiften om att bygga fler studentbostäder på allvar.   

Staden har höjt tempot i byggandet av studentbostäder och i budgeten för 2012 slagit fast tydliga minimimål. Under år 2012 ska minst 400 nya studentbostäder markanvisas och därefter 300 studentbostäder per år. Det ger 1 600 studentbostäder de kommande åren och innebär  4 400 nya studentbostäder till år 2015. I dagsläget finns det redan cirka 2 000 studentbostäder planerade över ett antal år framöver. Däribland ca 1 000 i Spånga, och 400 i Albano-området vid Stockholms universitet. Utöver det planeras det även för 140 stycken studentbostäder i Björkhagen, och 125 studentbostäder i Tallkrogen.

För att snabbt mildra dagens bostadsbrist bland Stockholms studenter måste dock staden vända på varje sten. Från fastighetsnämnden sida ska vi göra allt vi kan för att dra vårt strå till stacken. Genom att riva flera gamla skolbyggnader och i stället montera upp bostadspaviljonger kommer uppemot 300 nya studentbostäder kunna skapas i Bredäng, men förhoppningen är att vi kan hitta ännu fler tomter som är lämpliga för tillfälliga paviljonger.

 Jonas

Kommentarer»

1. Ökad takten för studentbostäder! « Från huvudstad till världsstad - 20 augusti 2012

[…] mer här, här, här , här och här. Share this:FacebookTwitterGillaGillaBe the first to like […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: