jump to navigation

Carolina Frände får SvD:s teaterpris 10 maj 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

Idag meddelade Svenska Dagbladet att Carolina Frände, chef för Stockholms stadsteaters barn- och ungdomsscen i Skärholmen, får årets Thaliapris, tidningens teaterpris. Priset delas ut efter kvällens prisade föreställning av Barnen ifrån Frostmofjället.

Att Thaliapriser går till Carolina Frände visar vikten av det arbete som Carolina gör i Skärholmen där hon bevisat att teater av hög kvalitet och tydlig förankring i sin omgivning kan uträtta storverk. Det är roligt att detta pris går just till ledaren för Stadsteaterns barn- och ungdomsscen. Att en medarbetare vid Stockholms stadsteater får priset understryker ytterligare teaterns position som Nordens ledande teaterhus; ett teaterhus med många besökare, föreställningar och god kritik i pressen.

Frände har på senare tid uppmärksammats för såväl pjäsen Gertrude Stein som Barnen ifrån Frostmofjället. Nyligen tackade hon även ja till att fortsätta som konstnärlig ledare vid Stadsteatern i Skärholmen. Vi är många som är glada för det!

Juryns motivering:

Carolina Frände har under spelåret 2011-12 visat sin bredd och sceniska förmåga. Hon har på kort tid byggt upp Stockholms stadsteater Skärholmen, en av landets mest vitala och angelägna scener för ung publik. I hennes sprakande intelligenta och infallsrika regi förvandlas klassikern Barnen ifrån Frostmofjället till en rykande aktuell roadmovie om barn på flykt. Via pjäsen Gertrude Stein ger hon publiken en koncentrerad teateressä om kön och vilja.

/ Madeleine

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: