jump to navigation

Första byggetappen av Hötorgshallen klar 3 maj 2012

Posted by jonasuebel in Öppna upp det offentliga rummet, Från huvudstad till världsstad.
trackback
Invigning Hötorgshallen

Fotograf: Lennart Johansson, Stockholm stad

I dag invigde Madeleine den första ombyggda delen av Hötorgshallen. Bland annat har gångtrappan som ansluter till entrén från Sergelgatan rivits och ersatts av en ny, nya toaletter har installerats på saluhallsplanet, nya ytskikt på golv och väggar i de nya butikerna, vatten-, el- och kylsystem har bytts ut mot mer energieffektiva alternativ. Systembolaget, Prima Delikatesser, Bosphorus, Brödtråget, Jackson´s Ost, La Gazelle och Turkiska Delikatesser har flyttat in på nya, fräscha platser.

Efter hela ombyggnationen kommer Hötorgshallen vara en av de främsta handelsplatserna för mat i Skandinavien och vara Europas modernaste saluhall. En viktig del i ombyggnaden är att skapa en saluhall i två plan, där fler saluplatser skapas i gatuplanet.

Nu går arbetet vidare och fram till midsommar kan alla intresserade vara med och själva komma med förslag på idéer om nya koncept och utbud. Hötorgshallen ska kännetecknas av mångfald och smakupplevelser från världens alla hörn och genom en enkät på http://www.stockholm.se kan alla Stockholmare komma med idéer och vara delaktiga i skapandet av den nya Hötorgshallen.

Jonas

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: