jump to navigation

Alla gillar inte kulturdebatt 26 mars 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags: , , ,
trackback

Imorgon är det dags för ännu en kulturdebatt på Teater Brunnsgatan 4. När Marie Söderqvist och Martina Montelius arrangerade den första kvällen skrev jag tillsammans med min kollega i kulturnämnden Ariane Bucquet Pousette (M) ett öppet brev till alla debattörer och åhörare i vilket vi beskrev kulturpolitiken i Stockholms stad. I morgon är det en ny diskussion bl a med Stina Oscarsson från Radioteatern som på public service hemsida gjorde ett påhopp på evenemanget av det mera obehagliga slaget. (läs Martina Montelius kommentar) Uppenbart är att vissa inte gillar varken debatter, diskussioner eller olika uppfattningar.

Inför debatten i morgon skriver en annan av deltagarna, skådespelaren Ulf Brunnberg, idag i Expressen om alliansens kulturpolitik. Brunnberg har inte rätt i allt han skriver, men det är roligt att han noterar att det händer mycket i kulturpolitiken i Stockholm. Av en händelse skriver även Svenska Dagbladets kulturredaktör Kaj Schueler idag om att jag och Folkpartiet i Stockholm ofta återfinns i kulturpolitikens centrum.

Konst, kultur och därmed också kulturpolitiken är viktig. Därför ska den debatteras. Jag kommer att fortsätta att dra mitt strå till den stacken.

/ Madeleine

Läs: Låt kvasten gå kulturministern
Läs: Öppet brev till kvällens kulturdebatt
Läs: Tystnadens strategi råder

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: