jump to navigation

Top Nice på Liljevalchs 23 mars 2012

Posted by angusthlm in Öppna upp det offentliga rummet, Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

Idag skriver Dagens Nyheter om att dj- och konstkollektivet Top Nice kommer att ta hand om festen på Liljevalchs. Enligt Hampus Larsson i Top Nice utlovas en ”brutal performanceinstallation” hela natten för festdeltagarna. Jag tycker det är spännande att klubblivet på det här sättet kliver in på Stockholms institutioner. Ska Stockholm vara en levande stad krävs oväntade samarbeten och nya grepp.

I Stockholm ska ingenting vara omöjligt. Här ska det oväntade ske och många idéer prövas. Vi ska ha ett offentligt finansierat kulturliv, men också enskilda initiativ såsom senast Luger och DN:s festival (tack för det) ska uppmuntras. Vi ska kunna mötas på gator och torg, men också på bortglömda platser såsom Slakthuset och under broar som hos Strand, Debaser och Trädgården under bron. För det krävs en öppen hållning som gör det lätt med tillstånd och relationerna till staden. Här kan mera göras.

Stockholm har ett sprudlande kultur- och musikliv, men fortfarande kvävs många spännande och kreativa projekt i sin linda. Det tycker jag är synd. Därför vill jag ta bort så mycket av krånglet som möjligt, och istället låta medborgarna enklare forma stadens kultur- och uteliv. En storstad som Stockholm ska aldrig sova. Här visar Liljevalchs vägen.

/Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: