jump to navigation

Förväntan inför Vårsalongen! 26 januari 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

Liljevalchs vårsalong 2011 blev en stor succé som satte publikrekord. Ja, det stora publiktrycket gjorde faktiskt att salongen fick förlängas. Imorgon slår Liljevalchs Vårsalong upp portarna på nytt och jag hoppas givetvis att fjolårets bedrift ska kunna upprepas.

Men faktiskt har Vårsalongen 2012 redan innan utställningen öppnat hunnit slå rekord – nu i antalet ansökningar. Hela 2136 personer ansökte om att komma med på utställningen. Det tog juryn fem arbetsdagar att sålla och välja bland alla bidrag. Att det varit hård konkurrens bland de sökande borgar för en spännande utställning.

En nyhet för i år är att juryn har utgjorts av några av Sveriges mest namnkunniga konstnärer: Annika von Hausswolff, Peter Johansson, Ernst Billgren. Till skillnad från föregående år då juryn bestått av museichefer, gallerister, kritiker och kuratorer är det i år alltså representanter från konstnärskollektivet som fått bedöma vilka som ska beredas plats i salongen. Det ska bli spännande att se om det speglar urvalet på något sätt.

Ikväll kommer själva invigningen av vårsalongen att äga rum och liksom förra året ska jag invigningstala. Precis som alla andra har jag både sett och läst om några verk som ska vara med på vårsalongen – det ska bli väldigt roligt att om några timmar kunna se dem med egna ögon.

/ Madeleine

Läs TT/Spektras artikel om Vårsalongen här.
Läs DN:s artikel om Vårsalongen här.

 

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: