jump to navigation

Rekordår för Kulturhuset 20 januari 2012

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler, Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , , ,
trackback

2011 ser ut att ha varit ett fantastiskt år för många av Stockholms stads kulturinstitutioner. Såväl Stadsteatern som Stadsmuseet slog publikrekord och nu står det också klart att även Kulturhuset hade ett framgångsrikt 2011 med över 1,8 miljoner besökare till den egna verksamheten. I tider när de flesta pilar pekar nedåt och siffrorna i resultaträkningarna runtom i världen lyser röda är det fantastiskt att kulturen i Stockholm är på frammarsch.

Sammanlagt uppgick antalet besökare i Kulturhusets egna verksamheter till 1,8 miljoner 2011. Jämfört med 2010 är det en ökning med lite över 30 procent. För Kulturhuset som helhet – det vill säga inklusive Stadsteatern, butikerna och restaurangerna – uppgick besökssiffran till omkring 3 miljoner.

Orsakerna bakom publikrekordet är flera. En är att huset nu rymmer en rad olika nya verksamheter – Biblioteken TioTretton, Plattan och Film & Musik – och att Serieteket genomgått en upprustning. En annan är de generösare öppettiderna.

De förändringar som Kulturhuset genomgått de senaste åren ligger helt i linje med Folkpartiets målsättning om att kulturen ska vara tillgänglig och relevant för alla stockholmare: Verksamheter ska ha öppet när stockholmarna har tid och möjlighet att besöka dem. Utbudet ska vara angeläget och präglat av kvalitet.

/ Madeleine

Annonser

Kommentarer»

1. Majs - 20 januari 2012

Vad roligt och det ska givetvis uppmärksammas!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: