jump to navigation

40 % mer till subventionen 15 december 2011

Posted by angusthlm in Kultur för fler.
Tags: , , , , ,
trackback

För att få fler barn och unga i Stockholm att gå på teater-, dans- och musikföreställningar subventionerar Stockholms stad skolornas inköp av biljetter till föreställningar inom det fria kulturlivet. Systemet kallas subventionen och har varit mycket uppskattat. Ja, faktiskt så populärt att det för ett tag sedan visade sig att pengarna som staden avsatt till biljettsubventioner inte räckte till.

Därför har vi i budgeten för 2012 valt att öka anslagen till subventionen från 4,7 miljoner kronor till 6,7 miljoner kronor. I procent räknat blir det en ökning på över 40 procent. Ett gott prov på hur hög ambitionsnivån inom Stockholms stads kulturpolitik är.

Vår förhoppning med denna kraftiga anslagshöjning är givetvis att det i subventionen ska finnas tillräckligt med pengar så att alla skolor som vill ta med eleverna på en teater-, dans- eller musikföreställning ska kunna göra det. Detta av den enkla anledningen att vi tycker det är viktigt att barn och ungdomar tidigt kommer i kontakt med professionell kultur av hög kvalitet. Det är i barn- och ungdomen som grunden för ett livslångt intresse för kultur kan läggas.

Subventionen är också en satsning på det fria kulturlivet i Stockholm. Genom att staden subventionerar biljettpriserna kan de fria aktörerna inom teater-, dans- och musikscenen lättare sälja in sina föreställningar till skolorna och därmed få bättre ekonomi i sin verksamhet.

 / Anders

Kommentarer»

1. Nikola M (@dr_opera) - 15 december 2011

Jag tror att det är en omväg att subventionera biljetter för ungdomar, när det i min mening väsentligaste för ett samhälle är att konsten och kulturen INKLUDERAR ungdomar i sin verksamhet, inte som publik utan som deltagare, aktiva deltagare. Inte tillfälligt utan regelbundet. Detta gäller Operahusen, teatrarna, konserthusen och museerna. Barnverksamhet är visst roligt och kul för de små, men tonåringar vill vara delaktiga och behöver vara delaktiga och KAN framför allt vara delaktiga på ett helt annat sätt. De är förvisso barn, men de har ofta en oerhört god samarbetsförmåga om verksamheten har förståelse för deras situation i livet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: