jump to navigation

Tranströmer firad på Rinkeby bibliotek 14 december 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler, Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , , ,
trackback

Nobelpristagaren i litteratur, Tomas Tranströmer, har haft en fulltecknad kalender så här i Nobeltider och varit tvungen att prioritera med tanke på sin svaga hälsa. Han var tvungen att tacka nej till Nobelmiddagen hos kungen men kom idag som planerat till Rinkeby bibliotek för att där delta i det traditionsenliga Nobelfirandet. Sedan starten av Nobelfirandet i Rinkeby 1988 har de flesta av prisvinnarna i litteratur deltagit i ceremonin.

I centrum för firandet var, förutom Tomas Tranströmer i egen hög person, klass 8b från Rinkebyskolan som under hösten arbetat med Tranströmers dikter och med att lära sig mer om Nobelprisets historia. Tillsammans gjorde eleverna en fantastisk insats och bjöd på såväl diktuppläsningar som luciatåg – det krävs mycket mod för att stå inför så mycket människor och med alla kameror närvarande.

Evenemanget i Rinkeby är ett fint initiativ och ett gott prov på vad engagerade personer, lärare och bibliotekspersonal kan betyda för lokalsamhället – det är få platser i världen som kan skryta med att ha haft så många litteraturpristagare på plats som Rinkeby.

/ Madeleine

Kommentarer»

1. Nobeldagen 2012 | haninge.nu - 10 december 2012

[…] lyfta sig i kragen och sträva efter att vara längst framme. Litteraturpristagaren 2012 Tomas Tranströmer är undantaget som bekräftar regeln. Sverige ska inte bara dela ut Nobelpris – vi ska vinna […]

2. Nobeldagen 2012 | Folkpartiet Haninge - 26 juni 2013

[…] lyfta sig i kragen och sträva efter att vara längst framme. Litteraturpristagaren 2012 Tomas Tranströmer är undantaget som bekräftar regeln. Sverige ska inte bara dela ut Nobelpris – vi ska vinna […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: