jump to navigation

Utmärkelser för offentlig konst 30 november 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

Stockholm konst har delat ut pris till Årets enprocentare och Årets projekt. Utmärkelserna uppmärksammar stadens enprocentsregel. Enprocentsregeln anger att en procent vid ny-, om- och tillbyggnad i Stockholm stad ska avsättas för konstnärlig gestaltning. Som ni kan se nedan kan det bli så här fint i offentliga miljöer:

Jonna Isacson och Feyrouz Karlsson Abdel-Baki, arkitekter på Aperto arkitektbyggkonsulter AB, är utsedda till Årets enprocentare 2011 med följande motivering:

”Arkitekterna Jonna Isacson och Feyrouz Karlsson Abdel-Baki tilldelas utmärkelsen Årets enprocentare för att de själva, inom sitt eget uppdrag och sin egen yrkesutövning, initierat en helhetsintegrerad konstnärlig gestaltning av Rinkebyakademiens fasad. På så vis har de visat på en ovanlig och värdefull nyfikenhet, ödmjukhet och insikt om att konst kan göra skillnad. Sist men inte minst visar deras initiativ på hur oskiljaktigt konst och arkitektur är – och alltid skulle kunna vara – för ett lysande lyckat resultat. Vi på Stockholm konst vill framhålla Jonna Isacson och Feyrouz Karlsson Abdel-Baki som verkliga föredömen i arbetet för och med stockholmarnas egen offentliga konst.”

Rinkebyakademien

Rinkebyakademien


Projektet Skanstullshallen med konstnärlig gestaltning av Jacob Dahlgren är utsett till Årets projekt 2011 med följande motivering:

”Den konstnärliga gestaltningen av Skanstullshallen har utnämnts till Årets projekt för det utomordentligt fina genomförandet i en byggnad och ett sammanhang med mycket speciella förutsättningar. Här har aktiviteterna som pågår i Skanstullshallen – sportens- och idrottens spelregler och rörelseglädje – konstnärligt gestaltats på ett kongenialt sätt. Samrådsgruppens stundtals mycket olika viljor och säkerhetsbedömningar har slipats mot varandra och en pärla uppstått.”

Skanstullshallen

Skanstullshallen

Kommentarer»

1. Natur målningar, konst, Swedish natur landscapes art paintings - 2 december 2011

[…] Utmärkelser för offentlig konst « Från huvudstad till världsstad […]

2. Toulouse Lautrec Vin, kvinnor och konst - 3 december 2011

[…] Utmärkelser för offentlig konst « Från huvudstad till världsstad […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: