jump to navigation

Stadsteatern når fler 18 oktober 2011

Posted by AmandaValentin in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
trackback

Stockholm stadsteater har fler nöjda besökare än någonsin. Det visare en undersökning som genomförts av företaget Exquiro Market Research. Målet är att Stockholms stadsteater ska vara en angelägenhet för alla stockholmare och denna undersökning visar att vi är på rätt väg.  Publikundersökningarna började genomföras 2005 . I år besvarades enkäten av 1605 besökare på fyra olika scener och 12 olika föreställningar.

89 procent av besökarna anser att helhetsupplevelsen av besöket har varit mycket positiv eller positiv. Motsvarande siffra 2007-2009 var 85 procent. Undersökningen visar att besökarna är mer nöjda nu än någonsin tidigare av sina besök på Stadsteatern. 91 procent av besökarna tycker att teatern håller en hög kvalitet och att alltfler unga går på teatern är också mycket glädjande.

Kvinnor är fortfarande överrepresenterade (69%), men det är en klar ökning av män sedan tidigare års resultat. Det är positivt att teatern på detta sätt breddar sin målgrupp. Framför allt är det roligt att publiken blir yngre, 37% är under 45 år. Tidigare var medelålder 57 år, nu är den 51.

Målet ärsom sagt att Stockholms stadsteater ska vara en angelägenhet för alla stockholmare, och publikundersökningen visar att allt fler av besökarna uppfattar teatern som angelägen, och som ”sin” teater. Teatern har både stammisar och en nya besökare. Detta är resultatet av en bred och varierad repetoar – på stadsteatern skall det finnas något både för den vane teaterbesökaren och för den som inte går på teater så ofta.

Det är intressant att botanisera bland siffrorna själv – här  kan du läsa hela undersökningen: Stadsteaterns publikundersökning.

SvT: Yngre och rikare på Stadsteatern

Kommentarer»

1. Det bästa året i Stadsteaterns historia « Från huvudstad till världsstad - 13 januari 2012

[…] En publikundersökning som genomförts av företaget Exquiro Market Research, och som vi skrivit om tidigare, visar dessutom att Stadsteater har fler nöjda besökare än […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: