jump to navigation

Fler tar del av kulturutbudet i Stockholm! 19 september 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
trackback

På nästa kulturnämnd presenterar kulturförvaltningen tertialrapport två för Stockholms kulturförvaltning. Den visar på ökad publiktillströmning till Stockholms stads kulturverksamheter.  Besökarna vid Stockholms kulturfestival var 30000 fler än förra året, 340 000. Publiktillströmningen till Vårsalongen 2011 var så massiv att den förlängdes med en vecka. Besökssiffrorna nådde ett nytt rekord med 64 340 personer!

Att ha en Kulturnatt i Stockholm med fri entré var mycket lyckat. Kulturnatten hade 60 000 besökare i år, i jämförelse med förra årets 6 000. Det kan inte beskrivas som något annat än en succé. Besökssiffrorna på Stadsmuseet har ökat med mer än 10 procent hittills i år. Fler turister har besökt museet än tidigare där bland annat Millennie- och ABBA-vandringarna varit populära. Kulturhusets nya Våning Plattan, med en tydligare huvudentré, och biblioteket TioTretton på våningsplan 2 har bidragit till fler spontanbesök än tidigare. Årets publikundersökning visar också att helhetsupplevelsen av Kulturhuset har blivit bättre med fler nöjda besökare.

Kulturfestivalen och Kulturnatten har etablerat sig som traditioner med fler besökare och fler arrangörer varje år. Kulturhuset, som fyller 40 i år, är på topp!

/Madeleine

Annonser

Kommentarer»

1. Ali Sadeghian - 22 september 2011

Det var en kul och lyckad festival. Hoppas det blir fler sådana tillfällen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: