jump to navigation

Fler hotspots i Stockholm 5 september 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Internet och kulturen.
Tags: ,
trackback

I förra veckan initierade Folkpartiet tillsammans med M och C en skrivelse i kulturnämnden och stadsarkivet om flera hot-spots i Stockholm.  Fler hotspots, dvs platser man avgifts- och lösenordsfritt kan ansluta sin dator, läsplatta eller telefon till internet via ett öppet trådlöst nätverk, borde vara en naturlig del av stadens strategi för IT-utveckling. 

Stadens bibliotek har öppna nätverk idag – men bara för dem med bibliotekskort. Jag tycker att det skall vara enklare att använda sig av nätverket, man skall kunna logga in även om man glömt sitt kort hemma eller om man inte har något kort alls. Stadens kulturinstitutioner bör gå före och visa vägen, men i förlängningen bör detta vara något som genomsyrar alla stadens bolag och förvaltningar som har hand om publika platser.

Dessutom finns en stor fördel för turister från utlandet. Med hotspotlösningar behöver turisterna inte oroa sig för några oväntade kostnader för internetsurfande under semestern. Det skulle öka Stockholms attraktionskraft som turiststad. Själv vet jag att tillgången till internet på hotell, bibliotek och kaféer påverkar min upplevelse av en stad jag besöker.

/Madeleine

SvD: Vad är en hotspot?

Kommentarer»

1. Bengt Lundberg - 9 november 2011

Äntligen! Som anställd vid er/stadens IT-avdelning föreslog jag detta redan år 2002. Lycka till! / Bengt Lundberg (pensionär).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: