jump to navigation

Så ska Stockholmsarenan fyllas 31 augusti 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags:
trackback

Idag redovisar flera medier gårdagens pressträff där Stockholm Globe Arenas tillsammans med staden presenterade hur tankarna går kring Stockholmsarenan, hur den kommer att se ut inuti och hur den ska fyllas.

Staden sålde Globens evenemangsbolag till det amerikanska bolaget AEG för några år sedan. Sedan dessa har det gått allt bättre för Globenarenorna vilket jag skrev om här. Kostnaderna för Stockholmarna minskar i takt med att Globens vinst ökar.

AEG driver hundratals arenorvärlden runt. Det gör det möjligt att få den allra senaste kunskapen om vad som gäller inom evenemangssfären. Dessa s k  trendspaningar har presenterats som ett led i att ha öppenhet kring hur staden och bolaget tänker då den nya arenan byggs. Igår presenterades trendspaning nummer 5. I den framgår att företagskunder och kringaktiviteter under evenemangen blir allt viktigare och står för en allt större del av intäkterna. Men det är inte klassiska avskilda VIP-loger som är attraktiva utan möjligheter att få god mat och service (kanske genom att själv spela upp avgörande händelser på planen i repris) samt nätverkande med andra gäster som är det avgörande. Stockholmsarenan kommer att bygga i samklang med dessa nya rön. VIP-gäster står för en stor del av de resurser som gör att arenan kan gå med vinst.

Att Stockholmsarenen går med stora vinster är ett gemensamt intresse för staden som ägare och SGA/AEG som hyresgäst. Jag är glad över den öppna väg vi valt att presentera såväl ekonomi som tankar kring evenemangen och utformning av arenan. 

Madeleine

Flera har rapporterat om detta: Abc (ca 11.16 in i programmet), DN

Kommentarer»

1. Nikola Matisic - 31 augusti 2011

Betänk att detta inte är den enda arenan som byggs i Stockholm och att det redan finns åtskilliga mindre arenor som också måste användas när denna nya suger upp verksamhet från dem.

2. Lasse - 1 september 2011

Men ni måste också göra det möjligt för de fotbollslag vi har i Stockholm att kunna bedriva sin verksamhet. Som det är nu så är konkurrensen mellan Hammarby , Djurgården och övriga lag sat urspel. Där sporten tex i Örebro,Borås, Göteborg och i flera andra städer är kraftigt subventionerad av dessa kommuner. Med det ointresse som vissas sporten och dess utövare riskerar ni få en stor och tom arena med en död sport och ett stort antal deprimerade människor med passion för en idrott och som bidrar till att skapa glädje förmånga Stockholmare. För utan Hammarby och Djurgården så kommer vår stad bli betydligt mycket kallare och fattigare. Agera innan det är försent.
/medlem i hamnarby och folkpartiet

3. Torsdagsmannen - 1 september 2011

Hej Madelane

Kommer man att kunna spela kub på den nya arenan?

Mvh Torsdagsmannen

4. Invigning av Tele2 Arena den 24 augusti med Robyn, Kent och Winnerbäck « Från huvudstad till världsstad - 13 februari 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: