jump to navigation

Fler studentbostäder till Stockholm 23 augusti 2011

Posted by davidlindberg in Från huvudstad till världsstad.
Tags:
trackback

Vi har tidigare här på bloggen skrivit om det stora behovet av fler studentbostäder. Av den anledningen gav vi tidigare i vår fastighetskontoret i uppdrag att inventera möjligheterna att inom det egna beståndet upprätta studentbostäder. Det kan handla om att bygga om fastigheter eller att hitta mark på vilken tillfälliga studentbostäder kan uppföras. Nu har kontorets svar kommit.

Fastighetskontoret har glädjande nog hittat ett flertal tomter som är lämplig för tillfälliga paviljonger (exempelvis likt de som tidigare stod uppställda i Hammarby sjöstad). Den mark som fastighetskontoret bedömer som mest lämplig ligger i Skärholmen, på Långholmen och i Norra Djurgårdsstaden där det finns gott om tomma ytor som inte ska bebyggas förrän om flera år. I ett nästa steg kommer fastighetskontoret att utreda de juridiska, ekonomiska och tekniska konsekvenserna av de föreslagna projekten. Och om allt vill sig väl kan de första paviljongerna stå på plats redan inom ett år.

Detta är naturligtvis mycket positivt. Nu hoppas vi att allt faller väl ut, så att vi kan få fram många nya studentlägenheter. Vår förhoppning är att detta åtminstone något kan mildra bostadsbristen bland studenterna. Om Stockholm ska behålla sin tätposition som kunskaps- och vetenskapsstad krävs det en god tillgång till studentbostäder.

/David

Kommentarer»

1. Oskar Eriksson - 23 augusti 2011

Är dessa tillfälliga boenden en del av de drygt 4000 studentlägenheter som utlovades under mandatperioden eller ligger de utanför?

davidlindberg - 23 augusti 2011

Hej Oskar!

Dessa lägenheter ligger utanför de drygt 4000 permanenta studentlägenheter som utlovats. Detta är ett initiativ som Alliansen tagit i fastighetsnämnden, och kan förhoppningsvis leda till att vi får fram många tillfälliga studentbostäder relativt snabbt.
/David

2. Stockholm behöver fler studenter – inte färre « Lotta Edholms blogg - 24 augusti 2011

[…] medveten om den svåra bostadssituation som råder i Stockholm för studenter. Så sent som i går berättade fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) om nya initiativ för fler […]

3. Samuel - 25 augusti 2011

Unga och studerande ska inte behöva bo som hundar! Bygg fler bostäder NU!

4. Ökad takten för studentbostäder! « Från huvudstad till världsstad - 20 augusti 2012

[…] mer här, här, här , här och här. Share this:FacebookTwitterGillaGillaBe the first to like […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: