jump to navigation

Nytt kulturhus i Husby 22 augusti 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
trackback

Husby centrum kommer att byggas om. Det ger en möjlighet att samordna kulturlivet som finns i området. På nästa nämnd tar vi beslut om att tillsammans med stadsdelsnämnden inleda arbetet för att göra detta möjligt. Utredningen som kulturförvaltningen skall genomföra utgör senare underlag för ett inriktningsbeslut som presenteras för nämnderna under våren 2012. Vår ambition är att lägga ihop många små verksamheter och få dem att arbeta nära varandra, det handlar både om kulturförvaltningen verksamheter, stadsdelens och de ideella föreningarna. Min förhoppning är att nya berättare, nya perspektiv och nya bilder utvecklas och tar plats i Husby.

På samma nämnd tar vi även Stadsmuseets remiss på inbjudan till samrådet om program om förslag till strukturplan för Husby. Kulturen är en drivkraft för stadsutvecklingen och det är roligt att den kommer in så här tidigt i planeringen.

SvD: Husby kan få ett nytt kulturhus

http://webfinanser.com/nyheter/2298825/nytt-kulturhus-i-husby/

/Madeleine

Annonser

Kommentarer»

1. Gunno Sandahl - 23 augusti 2011

Bra. Fler kulturhus, Folkets Hus i våra stora bostadsområden behövs. Folkets hus och parker deltar gärna i ett arbete för fler mötesplatser. Allt behöver inte drivas i kommunal regi. Viktiga scener för kulturgrupper. Osv.

Gunno

2. Madeleine Sjöstedt - 23 augusti 2011

Gunno. Du har så rätt. Allt ska verkligen inte drivas i kommunal regi. det är verkligen Folkets Hus och Parker ett gott exempel på. Här hoppas vi många olika verksamheter med olika driftsformer ska få plats!

3. Arne Johansson - 9 januari 2012

Så illa då att Svenska Bostäder i stället gör om vårt reellt existerande kulturhus Husby Träff med dess fantastiska förutsättningar till kontorslokaler och flyttar över alla verksamheter till mindre och för ändamålet sämre lokaler i stänga Husby krog. Därmed berövas vi både vårt kulturhus, och även möjligheten att få en ny restaurang. Den ena handen vet inte vad den andra gör. Vem ska finansiera ett nytt kulturhus, när ni inte varit beredda att finansiera Husby Träff på många år? Och allt som vanligt utan att fråga några boende eller alla föreningar som i dag använder träfflokalerna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: