jump to navigation

Ökade öppettider i sommar på Stockholms bibliotek 22 juni 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , , ,
trackback

Just nu skiner solen, men igår ösregnade det på eftermiddagen. Om det blir fler sådana eftermiddagar i sommar kan man ju trösta sig med att stadens bibliotek sommaren 2011 kommer att hålla öppet betydligt mer än föregående år! Vår politik innebär att biblioteken ska vara mer tillgängliga för Stockholmarna, på de platser och tider som passar invånarna bäst. Att öka öppettiderna under sommaren är ett viktigt steg på vägen. Stockholms bibliotek hade under sommaren 2010 öppet totalt 509 timmar i veckan. Sommaren 2011 kommer Stockholms bibliotek ha öppet 698 timmar i veckan. Detta motsvarar ett ökat veckoöppethållande med 37 procent.

Stockholms bibliotek är många och olika. Ta en titt på bibliotek Plattan – en berättelsernas oas vid kanten av Sergelstorg, upplev huvudbibliotekets vackra rotunda eller ta med dig ett barn eller två till Luma. Biblioteken finns över hela staden och stockholmarna älskar sina bibliotek. Jag tror att folkbiblioteken helt enkelt är något som stockholmarna är mycket stolta över som en symbol för det öppna samhället och allas rätt till bildning och utveckling.

File:Stadsbiblioteket 2008e.jpg

Kommentarer»

1. Tyck till om bibliotekets nya hemsida « Från huvudstad till världsstad - 7 september 2011

[…] Vårt ledord i bibliotekspolitken är att biblioteken skall finnas där stockholmarna är och ha öppet när stockholmarna vill gå dit. Det handlar om de fysiska biblioteken: därför har vi öppnat tunnelbanebibliotek, biblioteket plattan i Kulturhuset och ökat öppettiderna på sommaren. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: