jump to navigation

La Fête de la Musique – Make Musik Stockholm 1 juni 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , ,
trackback

I dagens DN skrivs om festivalen Make Musik Sthlm som arrangeras under nationaldagen i nästa vecka.  Konceptet La Fête de la Musique föddes i Paris på 80-talet och nu genomförs på hundratals platser jorden över – Paris, Berlin, Chicago, Beirut, New York och Tokyo. Den svenska versionen Make Musik  är inte grundat eller initierat av kulturförvaltningen, utan en fristående organisation.  När franska institutet och Make Musik vänder sig till kulturförvaltningen för att genomföra La Fête de la Musique också här i Stockholm är det självklart för mig att staden ska ställa sig positiv! Att de dessutom ville göra det på Sveriges nationaldag är roligt. Därför har förvaltningen  tagit med Make Musik i förvaltningens program över vad som sker på nationaldagen, och tillhandahåller två av scenerna.  Staden betalar inte ut några bidrag till festivalen, och deltar inte i förberedelserna. Men staden har hela tiden framhållit att ett villkor för samarbetet är att professionella musiker som anlitas ska ha betalt.

Jag står fast vid att när Stockholms stad arrangerar och ber professionella musiker att framträda vid arrangemang så skall de ha betalt. Det är också det krav förvaltningen har ställt i samarbetet med make Musik Stockholm och alla liknande samarbeten. Eventuella frågor om själva arrangemanget ska riktas till Make Musik.  

Madeleine

Kommentarer»

1. Hans Ernst - 1 juni 2011

Det framgår med önskvärt tydlighet att make Musik även riktar sig till professionella musiker.
Som uppmanas att spela gratis.Sen borde Stockholm, som kallar sig The Capital of Scandinavia, ha mera kulturell råg i ryggen och arrangera den 6 Juni firandet i egen regi. Utan inblandning av vare sig franska Ambassaden,Franska Institutet, Renault och Air France. Man får en känsla av ett billigt rabattfirande av vår Nationaldag med gratis artister.
Osökt undrar jag hur det skulle se ut om Sveriges Ambassad i Norge försökte sig på ett liknande evenemang den 17 Maj.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: