jump to navigation

Eolshälls 4H-gård 20 april 2011

Posted by jonasuebel in Okategoriserade.
trackback

Vi har fått några frågor ang. Eolshälls 4H-gård, som vissa verkar tro ska säljas ut och försvinna. För att klargöra det hela så har Fastighetsnämnden inga som helst planer på att sälja ut Eolshälls 4H-gård i Hägersten. 4-H verksamheten är mycket värdefull för hela området och har därför har vi som avsikt att behålla byggnaden. Hägersten 2:5, som fastigheten heter i vilken 4H-gården ingår, består dock av flera olika byggnader. I flertalet av dessa bedrivs vårdverksamhet, och därför bör dessa byggnader säljas till det kommunala bolaget Micasa Fastigheter (som har uppdraget att äga och förvalta Stockholms stads omsorgsfastigheter).

Den obebyggda delen av Hägersten 2:5 kommer överföras till exploateringskontoret, då det inte ingår i fastighetskontorets uppdrag att äga mark (men i exploateringskontorets). Stora delar av den omkringliggande marken är skyddad, då den är av naturhistoriskt värde, och får därmed inte bebyggas om folk menar att den behövs för 4 H gården.

Vad avser Byggnad D, Gymnastikbyggnaden, så är den i dagsläget tomställd. Byggnaden är i stort behov av renovering. Hägerstens stadsdelsförvaltning har visat intresse att hyra byggnaden för förskoleverksamhet. Därför utreder Fastighetskontoret möjligheten att bygga om gymnastikbyggnaden till daghem.

Allt detta går att läsa i förvaltningens tjänsteutlåtande, som ligger till grund för beslutet.

Jonas

Annonser

Kommentarer»

1. Tyri Asklöf - 7 juni 2011

Ja och det folk som menar att marken behövs för 4H-gården är stort! Även ett antal djur ingår :). Glädjande att du förstår betydelsen av den mångfacetterade verksamhet som bedrivs på Eolshälls 4H-gård. Jag tycker gården borde få stadens pris för sitt enträgna engagemang med barn, ungdomar, handikappade, vård av lantraser… Stället är dessutom en underbar oas för alla omkringboende som spatserar dit om helgerna för det underbara hembakta fikat och en liveshow i bondgårdslivet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: