jump to navigation

Nobelfesten kan bli kvar i Stadshuset 13 april 2011

Posted by davidlindberg in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback


När Stockholms stadshus uppfördes installerades ett bankettkök på vinden ovanför Gyllene salen. Den senaste ombyggnaden av köket utfördes 1972, efter det har endast utbyte av utrustning utförts. Kökets planlösning är utformat efter arbetsmetoder som användes för 40 år sedan och lever inte upp till dagens krav på en god arbetsmiljö. Idag uppfyller inte heller köket de krav som ställs på att få hantera råvaror och restprodukter. Golvet i köket är svåra att hålla rent och tätskiktet, brunnar och avloppsledningarna är uttjänta. 

Det är därför glädjande att fastighetsnämnden igår kunde fatta beslut om att påbörja en ombyggnad och renovering av Gyllene salens kök. Genom detta beslut säkerställer vi att Nobelmiddagen kan bli kvar i Stadshuset och att köken i Stadshuset kommer att hålla högsta klass i minst 40 år till.

De inplanerade evenemangen, som exempelvis Nobelmiddagen 2011, kommer inte att påverkas under tiden ombyggnaden sker. Ett specifikt miljöprogram kommer givetvis att upprättas för projektet och energisnål teknik kommer att användas.

/David

Folkpartiet – pressmeddelande: Nobelfesten kan bli kvar i Stadshuset

Annonser

Kommentarer»

1. Lisa - 13 april 2011

Vilka antikvariska krav finns med i beslutet? Inte glömde du ditt andra ansvarsområde?

davidlindberg - 14 april 2011

Naturligtvis inte. Stadshuset är kulturhistoriskt skyddat, vilket kräver att alla ändringar i byggnaderna utförs med stor försiktighet och återhållsamhet. Projektet kommer därför utföras i samråd med antikvarisk expertis, och en detaljerad granskning av utrymmet som ska renoveras kommer att utföras för att tillse att kulturhistoriskt värdefulla konstruktioner bevaras och skyddas. /David

Lisa - 14 april 2011

Vad bra det låter som ni har skaffat er en viss koll denna mandatperiod. Hoppas det håller i sig i andra beslutsärenden.

Det vore olyckligt om lex Aspuddsbadet/Sjöstedt skulle återupprepas. Aspuddsbadet hade ju samma kulturhistoriska skydd som stadshuset har, eller hur?

2. Oskar Eriksson - 14 april 2011

Så 60 miljoner av skattepengar används för att något tusental mer framstående människor ska få sig ett skrovmål en gång om året.

Är detta väl investerade skattekronor? Fanns det ingen möjlighet att få exempelvis nobelstiftelsen att sponsra detta?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: